TÉMA

Petřvald

Na Bystřičce pod stejnojmennou nádrží platil i odpoledne druhý povodňový stupeň

Na říčce Bystřičce pod stejnojmennou přehradou na Vsetínsku platil i ve středu odpoledne druhý stupeň povodňové aktivity značící pohotovost. Nad nádrží klesla její hladina od rána na úroveň prvního stupně povodňové aktivity znamenající bdělost. První povodňový stupeň zůstával odpoledne ve Zlínském kraji i na Velké Stanovnici pod nádrží v Karolince na Vsetínsku. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle vodohospodářů hladiny většiny toků v regionu klesají. Situace se postupně uklidňuje i v Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.
17. 5. 2023Aktualizováno17. 5. 2023, 17:48|

Reportéři ČT: Armáda chce v Mošnově skladovat stany či palivo. Dezinformace straší jadernými zbraněmi

Armáda chce postavit u mošnovského letiště velké logistické centrum. Záměr se stal terčem dezinformátorů. Ti tvrdí – přestože to armáda s velmi jasnými argumenty odmítá –, že se mají v Mošnově skladovat jaderné zbraně, že mají na základně pobývat američtí vojáci a že by se v případném konfliktu stala prioritním cílem Rusů. Mezi místními obyvateli začínají být patrné obavy z logistického centra, část proti němu sepsala i petici. O dění kolem připravovaného mošnovského logistického centra natáčel pro Reportéry ČT Karel Vrána.
18. 4. 2023|

Jezdit za levnějším benzinem či nákupy do Polska se už přestává vyplácet

Pro Čechy už přestává být tak výhodné jezdit za nákupy do Polska. Tamní vláda odmítla ruskou ropu i uhlí, takže nakupuje dražší alternativy. Pohonné hmoty tak zdražují i tam, a to se pak s dalšími položkami promítá i do cen jídla. Podle expertů může palivo v Polsku po prázdninách stát i 53 korun za litr.
10. 6. 2022|

Dny NATO v Ostravě za víkend navštívilo 220 tisíc lidí. Technika se předvedla na zemi i ve vzduchu

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR v neděli na letišti v Mošnově na Novojičínsku navštívilo 95 tisíc lidí. Za oba dny přišlo podle pořadatelů na akci 220 tisíc návštěvníků, tedy stejně jako loni. Lidé viděli desítky dynamických ukázek ve vzduchu i na zemi, v zadní části letiště si mohli prohlédnout letadla i další techniku.
22. 9. 2019Aktualizováno22. 9. 2019, 17:05|

Lidé z Karvinska mohou jezdit do práce zdarma. Kraj nechce, aby za prací odcházeli do jiných regionů

Obyvatelé devíti obcí z Karvinska mohou za prací cestovat zdarma. Hejtmanství jim rozdá dopravní karty, takzvané ODISky pro cestování v integrovaném systému po celém kraji. Tímto krokem chce podpořit dojíždění zaměstnanců za prací, a zastavit odliv lidí z regionu. Už od roku 2017 tuto možnost mají obyvatelé Havířova, Karviné a Orlové a také lidé, kteří pracují ve zdejších zdravotnických zařízeních.
11. 9. 2019|

Muž střílel po sousedech, jednoho vážně zranil. Od soudu odešel s 20 lety vězení

Maroši Gajdošíkovi, který měl v rámci sousedských sporů střílet po obyvatelích nedalekého domu, navrhla státní zástupkyně za dvojnásobný pokus o vraždu dvacet let vězení, soud s tím souhlasil. Naopak obhájce obžalovaného požadoval pokus o vraždu překvalifikovat na těžké ublížení na zdraví. Muž se proti rozsudku ihned odvolal.
25. 10. 2018Aktualizováno25. 10. 2018, 15:33|

Podnikatel, který se snažil zabít sousedy, může předstoupit před soud. Potvrdili to znalci

Soudní proces s Marošem Gajdošíkem obžalovaným z dvojnásobného pokusu o vraždu a žhářství může pokračovat. Podle znaleckých posudků, které hodnotily jeho současný zdravotní stav, je Maroš Gajdošík, který se pokusil o sebevraždu, schopný vnímat soudní proces.
18. 9. 2018|

V Petřvaldu sepisují petici proti léčebně mladých narkomanů a alkoholiků

Obyvatelé Petřvaldu na Karvinsku nechtějí, aby ve městě působilo zařízení pro mladistvé, kteří jsou závislí na návykových látkách. Takové centrum tam chce provozovat Slezská diakonie. Její pracovníci ale uvádějí, že žádné nebezpečí ze strany klientů střediska nehrozí.
4. 4. 2018|