TÉMA

ČT :D

Déčko představilo nové hry, pomohou dětem s pravopisem, pamětí i jídlem

Web ČT:D rozšířil svoji nabídku zábavně-vzdělávacích her. Hry s názvy Íčkovaná, Hopsváča, Libuše 4000, Pamatovák: Zvěd a také titul navázaný na projekt Mise Špuntix dětem pomohou s výukou pravopisu, procvičí jejich paměť a postřeh nebo naučí, co je zdravé jíst a co ne.
18. 10. 2021|

Déčko nabídne večerníček Ivana Trojana, barevného Křemílka a Vochomůrku i pořad o moderních technologiích

Televizní kanál Déčko vstupuje do devátého roku své existence. V nových zábavně-vzdělávacích pořadech se zaměří na rozvoj kompetencí, které jsou pro současné děti stěžejní, na finanční a digitální gramotnost, občanskou výchovu, kreativitu nebo zdravý životní styl. Poprvé také divákům představí výsledek mnohaleté, náročné práce, a to úvodní a původně černobílou sérii třinácti Pohádek z mechu a kapradí v barvě. Premiéru bude také mít nový večerníček Kdopak by se čerta bál, kterému hlas propůjčil Ivan Trojan. Novinky nabídnou i oblíbené weby Déčko.cz a ČT edu.
2. 9. 2021|

Česká televize reaguje na distanční výuku, opět povolala UčíTelku

V reakci na zavedení distanční výuky se od čtvrtka vrací do vysílání České televize vzdělávací program UčíTelka. Učit se s ním mohou prvňáčci i žáci vyšších ročníků prvního stupně. Dětem i učitelům je k dispozici také vzdělávací web ČT edu, kde potřebné materiály najdou i studenti středních škol.
14. 10. 2020|

Mlsní medvědi učí děti vařit. V kinech i na webu Déčka

Dva věčně hladoví medvědi vypráví od 10. září v kinech Mlsné medvědí příběhy. Povídkový animovaný film do biografů uvádí veřejná premiéra v pražském kině Oko. Recepty na medvědí dobroty se děti dozvědí nejen v kině, ale také na webu ČT :D. Zvířecí kamarádi jsou navíc i hrdiny chystaného večerníčku.
10. 9. 2020|

Učitelky zastoupí UčíTelka. Opravdovou školu nenahradí, ale pomůže, říká ředitel ČT Dvořák

Česká televize v pondělí spustí zábavně-vzdělávací program UčíTelka určený pro žáky prvního stupně základních škol, kteří jsou kvůli pandemii koronaviru doma. Projekt vznikl s odbornou garancí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a ČT bude program vysílat zatím po dobu jednoho měsíce. Pro starší žáky je připraven program Odpoledka, v úterý a ve čtvrtek odpoledne se bude vysílat program Škola doma zaměřený na přípravu na příjímací zkoušky.
15. 3. 2020Aktualizováno15. 3. 2020, 20:39|

Proč nemůžu do kina ani k babičce? ČT :D informuje děti o koronaviru a nabízí vzdělávací hry

Web ČT :D zprovoznil infostránku o koronaviru pro děti, na které radí, co dělat, když děti nemůžou navštěvovat školu. Zároveň nejmenším vysvětluje koronavirus i důvody současných opatření. Kreativní producentka Centra dramaturgie nových médií ČT Štěpánka Sunková řekla, že informace by měly dostávat i děti – jen v jiné formě. ČT :D zároveň chystá propojení s projektem UčíTelka, který v pondělí startuje na ČT2.
14. 3. 2020|

Živé vysílání ČT24. Pokud kvůli přechodu na DVB-T2 nevidíte programy ČT, sledujte je na webu

Pozemní televizní vysílání v Praze a středních Čechách přechází od standardu DVB-T ke standardu DVB-T2. Zatím se to týká programů České televize, brzy budou ale následovat i komerční stanice. Pokud na svém televizoru aktuálně nevidíte program ČT24 ani jiné kanály České televize, které jste dříve měli naladěné, živé vysílání můžete sledovat ve videu v tomto článku.
27. 11. 2019|

Skoro reálné a někdy až drastické exponáty. V Dolních Vítkovicích začala interaktivní výstava CRASH!!!

Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích v Ostravě otevřel v pátek interaktivní výstavu CRASH!!!, která podrobně popisuje, co se děje při dopravních nehodách i to, jaké mohou mít následky. Výstava má zaujmout nejenom řidiče, ale také děti a jejich rodiče. Návštěvníci téměr na vlastní oči uvidí různé dopravní situace, které doprovází obrazové i zvukové záznamy s příběhem. Na projektu spolupracovala i stanice ČT:D.
13. 9. 2019|

Česká televize nabídne první kriminálku pro děti. A Kouzelná školka oslaví dvacet let

Dětská stanice České televize Déčko vstoupí na konci srpna už do sedmého roku svého vysílání. V nové sezoně nabídne malým divákům i jejich rodičům první český hraný detektivní seriál pro děti Kriminálka 5. C, novou kolekci vzdělávacích pořadů nebo pokračování dvou oblíbených večerníčků. A Kouzelná školka oslaví dvacáté výročí.
16. 7. 2019|

Ahoj, republiko! ČT :D myslí na výročí Československa i handicapované děti

Seriály zaměřené na novodobou českou historii, přírodovědu či popularizaci matematiky patří k novým vzdělávacím pořadům, které od podzimu chystá dětská stanice Déčko. Celkem se děti po prázdninách mohou těšit na patnáct premiérových formátů. Novinku připravil i web ČT :D – aplikaci uzpůsobenou dětem se smyslovým handicapem.
17. 7. 2018|

Jarní úklid i jarní hry. Déčko spustilo interaktivní Velikonoční kalendář

Po úspěšném Adventním kalendáři, který měl přes 25 milionů zobrazení, připravila Česká televize už po sedmé interaktivní Velikonoční kalendář. Až do Velikonočního pondělí hravou formou představuje jak světské zvyky, tak křesťanskou podstatu svátků.
27. 3. 2018|