TÉMA

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil předvede českému publiku svou verzi ze života hmyzu
Do Česka se vrací největší cirkusová společnost na světě. Cirque du Soleil, tedy Sluneční cirkus, vnikl v Montrealu v osmdesátých letech a stal se úspěšným vývozním artiklem Kanady. Kritici Cirque du Soleil vyčítají přílišnou komerčnost, diváky ale neodrazuje. Představení Slunečního cirkusu už vidělo bezmála čtvrt miliardy lidí po celém světě. Do Prahy přiveze show z říše hmyzu s názvem Ovo.
12. 4. 2023|
Miliardář Bezos plánuje soukromou stanici na oběžné dráze. Měla by se jmenovat Orbitální útes
Vesmírný turismus se stal tématem nejen pro soukromé firmy. Novému fenoménu se totiž znovu otevírá i Mezinárodní vesmírná stanice. Životnost dosud jediné trvale obydlené základny na nízké oběžné dráze Země se ale krátí – nahradit by ji mohl soukromý projekt. Jeden takový nedávno představil zakladatel Amazonu Jeff Bezos.
2. 11. 2021|
Rusko příští rok dopraví do kosmu další dva turisty. Cesty na ISS mu bere Muskova SpaceX
Rusko se chystá v závěru příštího roku dopravit na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) další dva „turisty“ na základě dohody s americkou společnostní Space Adventures. Podle tiskové agentury Interfax to oznámila ruská vesmírná korporace Roskosmos s tím, že jména soukromých cestovatelů budou zveřejněna začátkem roku.
4. 8. 2020|
Cirque du Soleil prochází kvůli rušení představení finanční krizí
Zpomalení ekonomiky vlivem pandemie si vybírá oběti i v oblasti „živého“ umění. Těžké časy prožívá i Cirque du Soleil. Jsou zrušena všechna představení, což je pro společnost téměř likvidační. Finanční ztráty jsou tak velké, že vedení cirkusu bylo nuceno propustit 95 procent zaměstnanců a podle agentury Reuters společnost už požádala o ochranu před bankrotem. Cirque du Soleil by na svou záchranu potřeboval najít částku kolem 500 milionu dolarů. Společnost funguje od 80. let minulého století, od té doby se vyšplhala na pomyslný vrchol artistického světa.
30. 6. 2020|
Slavný Cirque du Soleil přivezl do Prahy magickou show podle Avatara
Nejznámější soubor nového cirkusu na světě Cirque du Soleil přivezl do Česka příběh inspirovaný filmem Avatar. Odehrává se ale tisíce let před událostmi zobrazenými ve snímku. S představením Toruk – The First Flight cestuje cirkus čtvrtým rokem a Praha je jeho 99. zastávkou. V O2 aréně vyprodali osm představení, jejich sérii zakončí v neděli.
1. 6. 2019|
Jak šlo vejce na vandr s Cirque du Soleil
Exkurzi do světa hmyzu nabízí jeden z nejznámějších souborů nového cirkusu Cirque du Soleil už devátým rokem. Nyní se s ní ale vydal na světové turné. Inscenace se jmenuje OVO, tedy vejce, které má symbolizovat zrod života.
11. 1. 2018|