TÉMA

Fortuna

Ministerstvo financí prověří, jestli Babiš výzvou k sázení neporušil zákon

Policie obdržela několik podnětů kvůli tomu, že neúspěšný kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) na Twitteru pod příslibem zisku vyzval lidi, aby si vsadili na výsledek prezidentských voleb a odevzdali mu svůj hlas. Mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík České televizi řekl, že policie podněty předala ministerstvu financí, které se jimi bude zabývat.
31. 1. 2023|

Penta mění vlastnickou strukturu, Haščák převádí podíl na rodinu

Finanční skupina Penta Investments mění vlastnickou strukturu. Jeden ze zakladatelů Jaroslav Haščák začal převádět svůj podíl v Penta Investments Group Limited, což je základní vlastnický fond celé skupiny, na rodinu. S odvoláním na první zápisy v evidenci skutečných majitelů o tom informovaly Hospodářské noviny (HN). Skupina změnu vlastnické struktury potvrdila, majitelé o ní prý uvažovali již delší dobu.
15. 6. 2021|

Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.
11. 6. 2021|

USA zvyšují tlak na Nord Stream 2. Uvalily sankce na ruské plavidlo, které staví potrubí

Spojené státy uvalily sankce na ruské plavidlo Fortuna, které pomáhá budovat plynovod Nord Stream 2, jenž má po dně Baltského moře přivádět zemní plyn z Ruska do Německa. Využily sankčního zákona namířeného proti nepřátelům USA, uvedlo ministerstvo financí. Washington, který se sám chce prosadit na evropském trhu se svým zemním plynem, zvyšuje tlak na pozastavení celého projektu v den, kdy je naposledy celý den v úřadu americký prezident Donald Trump.
19. 1. 2021|

Haščák se vzdává výkonných pozic v Pentě. Spolumajitelem zůstává

Spolumajitel investiční skupiny Penta Investments Jaroslav Haščák, jehož slovenská policie v úterý zadržela a obvinila z korupce, se s ohledem na situaci vzdává všech výkonných pozic ve skupině. Zůstává ale jejím spoluvlastníkem, sdělila ve středu Penta. Haščákovy výkonné funkce přebírá Iain Child.
2. 12. 2020Aktualizováno2. 12. 2020, 21:58|

Antimonopolní úřad jako nástroj konkurenčního boje? Podle soudu možná ano, úřad to ale odmítá

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se mohl stát nástrojem vyřizování účtů v rámci konkurenčního boje. V rozsudku, který posuzoval letošní razii úřadu v sázkové společnosti Fortuna, to uvedl krajský soud v Brně. Zásah v kauze vyšetřování údajného kartelu označili soudci jako nezákonný. Antimonopolní úřad to ale odmítá.
10. 11. 2019|

Fortuna devítinásobně zvedla čistý zisk. Zvýšily se objemy sázek a rozšířila se i on-line casina

Sázková společnost Fortuna Entertainment Group v letošním 1. čtvrtletí vykázala čistý zisk 14 milionů eur (zhruba 358 milionů korun). Meziroční růst tak činí 923,6 procenta. Téměř sedminásobně se zvýšil provozní zisk a stoupla i výše přijatých sázek. Za růstem je podle firmy nárůst on-line kurzových sázek a také nové zahraniční akvizice.
16. 5. 2018|

Penta se chystá ovládnout sázkový kolos Fortunu. Nabízí přes 180 korun za akcii

Skupina Penta prostřednictvím dceřiné společnosti Fortbet Holdings Limited nabídne minoritním akcionářům společnosti Fortuna Entertainment Group odkup akcií na českém trhu za cenu 182,50 koruny za akcii.
3. 1. 2018|