TÉMA

Petr Hannig

Jiří Růžička obhájil senátorský mandát už v prvním kole

Senátorem ve volebním obvodu Praha 6 bude Jiří Růžička (za TOP 09). Hned v prvním kole získal nadpoloviční počet hlasů, 50,28 procenta. Druhá Dana Balcarová (Piráti) dostala 14,97 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 47,36 procenta voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů. Růžička je třetím zvoleným senátorem v prvním kole v letoších senátních volbách.
25. 9. 2022|
Volba prezidenta

Na kolik vyšel jeden hlas? Nejvíc „platil“ Kulhánek, nejméně Hilšer

„Vítězem“ prezidentských voleb se stal lékař Marek Hilšer, v závěsu za ním se umístil hudebník Petr Hannig. Tak by vypadalo pomyslné finále, kdyby se získané hlasy kandidátů přepočítaly na peníze vydané v kampani. Hlas pro Hilšera vyšel na 3,3 koruny, pro Hanniga o korunu víc. Naopak manažer Vratislav Kulhánek získal hlas za částku blížící se třem stovkám, textař Michal Horáček pak za 70 korun.
14. 1. 2018Aktualizováno15. 1. 2018, 18:38|
Volba prezidenta

Fischer, Hilšer, Kulhánek i Topolánek stojí za Drahošem. A Horáček mu nabízí své billboardy

Neúspěšní prezidentští kandidáti Pavel Fischer, Marek Hilšer, Michal Horáček, Vratislav Kulhánek a Mirek Topolánek vyjádřili pro druhé kolo prezidentské volby podporu soupeři současného prezidenta Miloše Zemana – někdejšímu šéfovi Akademie věd Jiřímu Drahošovi. Hlavu státu podpořil Petr Hannig.
13. 1. 2018Aktualizováno13. 1. 2018, 19:34|
Volba prezidenta

Prezidentská superdebata: Hlava státu má jít příkladem a držet slovo

Atmosféru v politice i mezi lidmi je třeba změnit a hlava státu by tomu měla pomoci, shodli se v Prezidentské debatě ČT prezidentští kandidáti Michal Horáček, Vratislav Kulhánek, Petr Hannig a Jiří Drahoš. Prezident by podle nich měl jít občanům příkladem. Odmítají také přístup současného prezidenta ke jmenování vlády Andreje Babiše, i když někteří by na většině 101 hlasu netrvali.
12. 1. 2018|
Volba prezidenta

Ústavní soud odmítl stížnost na vícenásobné podpisy. Do volby prezidenta jde všech devět kandidátů

Přímé volby prezidenta se může zúčastnit všech devět kandidátů zaregistrovaných ministerstvem vnitra. Ústavní soud odmítl stížnost Terezie Holovské, která zpochybnila registraci pěti kandidátů – Marka Hilšera, Mirka Topolánka, Jiřího Hynka, Vratislava Kulhánka a Petra Hanniga. Vadilo jí, že svou nominaci opírají o poslance či senátora, kteří se podepsali více kandidátům současně. Po volbách se chce na soud obrátit znovu.
3. 1. 2018Aktualizováno3. 1. 2018, 13:51|
Volba prezidenta

Shoda Hanniga, Hynka i Kulhánka: Evropská federace je nepřijatelná

Prezidentští kandidáti Petr Hannig, Jiří Hynek i Vratislav Kulhánek v debatě Událostí, komentářů shodně odmítli možnost vzniku evropské federace. Požadavek na vytvoření Spojených států evropských vznesl počátkem měsíce šéf německé sociální demokracie Martin Schulz, podle uchazečů o Pražský hrad je ale nepřijatelný a jde proti národní identitě.
18. 12. 2017|
Volba prezidenta

Petr Hannig: Euro není dobré pro obyčejné lidi, ale pro podnikatele

Kandidát na prezidenta Petr Hannig chce být podle svých slov prezidentem všech, což by v případě zvolení zajistil tím, že by se na Hradě obklopil lidmi s odlišnými názory. Je otevřený referendu a rozhodně by nepodpořil zavedení eura, které podle něj není dobré pro obyčejné lidi, ale pro podnikatele. Řekl to v rozhovoru pro Události ČT.
13. 12. 2017|

Petr Hannig: Jsme bezmocní, v EU nic nezmůžeme ani s Visegrádem za zády

Petr Hannig, který je jedním z prezidentských kandidátů navržených poslanci, jde do voleb jako stranický kandidát. Stejně jako strana Rozumní, kterou vedl do voleb, akcentuje téma migrace; cítí, že je Česko v Evropě bezmocné. V Interview ČT24 dal najevo, že chce hledat silné spojence, se kterými by Česko zabránilo například revizi dublinského systému.
1. 12. 2017|
Volba prezidenta

Hannig: Budu jako Zeman, jen slušnější. Česko může být druhou Kostarikou

Jednasedmdesátiletý hudebník a producent Petr Hannig zkouší proniknout do vysoké politiky opakovaně, bez úspěchu. Teď se uchází o post nejvyšší – do prezidentské volby jde s cílem navázat na politiku Miloše Zemana, avšak s jiným chováním. Pod heslem „Buďme hrdí“ postavil program na vlastenectví, suverenitě a odmítnutí migrace. Na Hrad kandiduje s podporou 26 poslanců.
27. 11. 2017|
Volba prezidenta

Co slibují prezidentští kandidáti? V první řadě bezpečnou a sebevědomou zemi

Zatím se zdá, že do prezidentských voleb nastoupí devět kandidátů. Jejich programy jsou různé, každý se chce soustředit na jinou oblast, ať už jde o školství, zdravotnictví nebo vztahy se zahraničím. Jedno téma však přesto mají všichni společné – slibují bezpečnou a také sebevědomou zemi. Česká televize připravila první přehled toho, s čím potenciální kandidáti do voleb jdou.
12. 11. 2017|
Volby 2017

Proti EU a za životní prostředí dnes bojuje každý. Proto jsme přišli o hlasy, tvrdí Zelení a Svobodní

Malým stranám ve volbách do sněmovny uškodilo pětiprocentní kvórum i to, že jejich postoje přejaly větší političtí hráči. Shodl se na tom v pořadu Politické spektrum předseda Svobodných Petr Mach s první místopředsedkyní Zelených Irenou Moudrou Wünschovou. Podle předsedy Rozumných Petra Hanniga nastal čas přezkoumat pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny.
28. 10. 2017|
Volba prezidenta

Hannig se zařadil do pelotonu prezidentských kandidátů, má podpisy poslanců

Petr Hannig oznámil, že získal podporu dvaceti poslanců pro svoji kandidaturu na prezidenta a podpisy již odevzdal ministerstvu vnitra. Hudebník a předseda strany Rozumní ohlásil kandidaturu v červenci s tím, že chce navázat na politiku stávající hlavy státu Miloše Zemana, ale nabídnout jinou formu chování.
26. 10. 2017Aktualizováno26. 10. 2017, 11:54|
Volby 2017

Hannig: Zastavme migraci, válka už skoro nikde není. V ekonomice požadujeme povinné reinvestice

Chceme zastavit migraci jako takovou, je to nebezpečí pro Evropu, řekl v Událostech, komentářích předseda Rozumných Petr Hannig. Uprchlíci se podle něj nechtějí vracet do svých zemí a válečných konfliktů v současnosti už moc není. Navrhl také, aby velké korporace a řetězce povinně reinvestovaly v Česku, jinak by musely zemi opustit. Mluvil i o tom, že by se měl změnit pohled na účinnou obranu například při vloupání.
28. 9. 2017|