TÉMA

Michaela Marksová

IT je vždy problém, zápasíme s tím, připustil Babiš. Nesouhlasí s navýšením zakázky na vyplácení dávek

Premiér Andrej Babiš (ANO) nesouhlasí s navýšením peněz na nový systém vyplácení dávek ministerstva práce a sociálních věcí. V pátek prohlásil, že s ministryní Janou Maláčovou (ČSSD) o věci komunikoval. Od podzimu 2018 do konce loňského roku jí napsal deset kritických dopisů. IT systémy jsou podle něj dlouhodobým problémem, se kterým vláda zápasí.
24. 1. 2020|
Podcast

„Žantovský na volbu předsedy nepřišel, omluvil se smskou. Nevím, zda restaurace dodávají nějaké omluvenky,“ říká šéf Rady ČTK

Nedávno zvolený předseda Rady ČTK David Soukup z hnutí ANO se kvůli novým pochybnostem o volbě předsednictva obrátí na právníka. Platnost volby teď totiž zpochybňuje místopředseda kontrolního orgánu Petr Žantovský. Ten se však prosincového hlasování nezúčastnil. Podrobnosti přináší nový podcast pořadu Newsroom ČT24.
22. 1. 2020|

Novým předsedou Rady ČTK byl zvolen kandidát ANO David Soukup

Novým předsedou Rady České tiskové kanceláře byl v pondělí jednomyslně zvolen mediální podnikatel a zastupitel za hnutí ANO na Praze 3 David Soukup. Byl jediným kandidátem. Místopředsedkyní Rady byla znovuzvolena Jaroslava Wenigerová (za ODS) a nově také bývalá ministryně a práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD), obě také jednomyslně. Rozhodla o tom Rada ČTK.
16. 12. 2019|
Volby 2017

Řešit trh práce přes školy, nebo Ukrajince? Když chci lidi, tak je pořádně zaplatím, říká Marksová

Nezaměstnanost v Česku se dostala na nejnižší úroveň za téměř dvacet let. Řada podniků si už ale stěžuje, že je těžké sehnat na trhu práce lidi. Problém by bylo možné řešit změnami ve školství nebo usnadněním přístupu zahraničních pracovníků na tuzemský trh, zaznívalo od hostů předvolební debaty České televize na téma Sociální politika a zaměstnanost, kteří zastupují subjekty kandidující do Poslanecké sněmovny v říjnových volbách, a jejich volební potenciál jim dává šanci na úspěch. Podle ministryně práce a sociálních věcí a kandidátky ČSSD Michaely Marksové je třeba lidi především důstojně zaplatit.
22. 9. 2017Aktualizováno23. 9. 2017, 20:40|
Volby 2017

Skopeček z ODS kritizuje porodné: Úplatkem počty dětí nezvýšíme

Navyšování porodného představuje neefektivní úplatek, který nemá na počet narozených dětí vliv. V předvolební debatě věnované sociální politice to prohlásil občanský demokrat Jan Skopeček. Reagoval tak na předvolební slib sociální demokracie, která chce zvýšit porodné na patnáct tisíc.
22. 9. 2017Aktualizováno23. 9. 2017, 20:35|
Volby 2017

U důchodů se nelze spoléhat na první pilíř, říká Maxová z ANO. Politici navrhují změny systému

Penzijní systém potřebuje úpravy, shodli se kandidáti napříč politickým spektrem v rámci předvolební debaty České televize na téma Sociální politika a zaměstnanost. Na reformě musí být konsenzus mezi stranami, uvedla kandidátka ANO Radka Maxová. Politici v řadě případů upozorňovali, že jen první pilíř nestačí a lidé musí také sami spořit.
23. 9. 2017Aktualizováno23. 9. 2017, 20:31|

Příspěvek na mzdy handicapovaných vzroste na 12 tisíc korun

Ve sněmovně začala poslední řádná schůze před sněmovními volbami. Poslanci rozhodují o předlohách, které jim vrátil Senát. Podpořili například zvýšení státního příspěvku na mzdy handicapovaných. Patrně nejsledovanějším bodem ale bude hlasování o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba ANO) k trestnímu stíhání. Na programu schůze bude ve středu dopoledne.
5. 9. 2017Aktualizováno5. 9. 2017, 16:21|
OVM

Vůči rodinám má náš stát obrovský dluh, tvrdí Marksová. Nechte lidi žít, vyzývá Kubera

Jako stát máme vůči rodinám za poslední roky obrovský dluh. V Otázkách Václava Moravce to řekla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Hájí tak koncepci rodinné politiky, která znovu míří na jednání vlády. Jejím obsahem je návrh na vyšší porodné, zvýšení rodičovské či novomanželské půjčky. Dokument ale kritizují opoziční strany i koaliční partneři. „Nechte lidi žít,“ vyzval dosluhující koaliční vládu místopředseda Senátu a primátor Teplic Jaroslav Kubera (ODS).
3. 9. 2017|
Vládní krize

Sobotka a Babiš si při vládní krizi vyzkoušeli nové role. Pomáhala i hříbátka a koťátka

Nezvyklé role si zahráli v květnové vládní krizi dva její hlavní aktéři. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a jeho vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO). Političtí analytici si v pořadu ČT 168 hodin všímali nejen jejich atypických momentů, ale třeba i toho, jak jejich spolupracovníci zvládají krizovou komunikaci na sociálních sítích. Téma připravila Kristina Ciroková.
22. 5. 2017|
Volby 2017

Vedení ČSSD schválilo návrhy na lídry kandidátek. Chybí už jen jižní Čechy

Předsednictvo ČSSD schválilo návrhy na další lídry krajských kandidátek pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Vybraní už jsou ve 13 krajích. Zbývají jen jižní Čechy, odkud zatím vedení nedostalo žádný návrh. O konečné podobě kandidátek nyní budou hlasovat krajské organizace.
31. 3. 2017|