Na D5 u Chrášťan skončí v neděli dopravní omezení kvůli opravě mostů

Stavbaři dokončili rekonstrukci dvou mostů na dálnici D5 u Chrášťan nedaleko Prahy, pro řidiče tam o víkendu skončí dopravní omezení. Dosud auta projížděla úsekem ve dvou zúžených jízdních pruzích v každém směru, od nedělního dopoledne tam budou jezdit opět v běžném režimu.

Dělníci na obou mostech pracovali současně. Loni opravovali mosty v pravém jízdním pásu dálnice ve směru na Plzeň, letos v opačném jízdním pásu na Prahu. Do provozu chtějí mosty uvést s týdenním předstihem.

Po demontáži dopravního omezení tudy budou od nedělního dopoledne jezdit řidiči opět v běžném režimu dva plus dva. „S dílčím omezením je nutné ještě počítat na silnicích třetích tříd pod oběma mosty v souvislosti dokončovacími pracemi v jejich okolí a demontáží lávek říms,“ poznamenal Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic.

Dálnice u Chrášťan je s průměrnou denní intenzitou dopravy přes 50 tisíc vozidel dopravně nejvytíženějším úsekem na D5 a zároveň patří i k nejvytíženějším dálnicím u Prahy. „Celková rekonstrukce prodloužila životnost mostů o dalších patnáct let,“ řekl Buček.