Na brněnské Riviéře bude v nové nafukovací hale možné hrát plážový volejbal i v zimě

Na brněnském koupališti Riviéra městská společnost Starez - sport otevřela novou nafukovací halu, která umožní celoroční provoz kurtů na plážový volejbal. V létě bývá v Brně o pronájem kurtů zájem tak velký, že často není možné se v nejvytíženějších časech na kurty dostat. A možnosti hrát v Brně beachvolejbal i přes zimu jsou velice skromné.

Riviéra byla dosud v provozu jen v letních měsících, nyní se z ní stává centrum pro celoroční sportování. Hala má u všech šesti kurtů dostatečně vysoký strop, aby vyhovoval i profesionálním hráčům. Někteří z nich už mají zajištěný pronájem, aby zde mohli trénovat. „Hala bude temperovaná na teplotu okolo 15 stupňů,“ avizoval ředitel společnosti Martin Mikš, který předpokládá, že zájem o pronájmy kurtů poroste.

Cena za hodinu pronájmu je vyšší než v létě kvůli tomu, že je potřeba topit a svítit. Ve všední dny bude hala otevřená zpočátku od 14:00 do 22:00, o víkendu od rána. V případě zájmu je možné provozní dobu i prodloužit.

Chystají se další úpravy koupaliště

Prostor pro plážové volejbalisty se rozšířil na Riviéře už loni v létě. Před zahájením sezony se totiž zvýšil počet kurtů ze čtyř na šest. Celkově Starez - sport investoval do tohoto vylepšení přes osm milionů korun a chystá další úpravy zázemí koupaliště včetně stavby nové hlavní budovy.

Zimní sezona by měla v hale trvat do konce dubna a počítá se s tím, že od května už se bude hrát pod širým nebem až do září. Montáž i demontáž haly má trvat tři dny.

  • Historie areálu Riviéra sahá až do počátku 19. století, ve kterém vznikla klasicistická budova Lázní (Badhaus). Záměr vytvoření koupelových lázní se však u Brňanů nesetkal s velkým obdivem, a proto byl komplex prodán k jiným účelům. Areál Riviéra od té doby prošel několika změnami a vystřídal několik vlastníků, což se negativně podepsalo na jeho stavu. Od roku 2006 provozuje koupaliště společnost Starez, kterou vlastní Brno.
  • zdroj: www.rivec.cz