Komplikovaná dopravní situace v Brně se ještě zhoršila. U Zvonařky a Veveří jsou další omezení

Po Žerotínově náměstí v Brně  mohou řidiči u křižovatky s Veveří jezdit pouze jedním pruhem v každém směru. Důvodem je pokračující oprava Veveří ulice. Pravý jízdní pruh ve směru z centra se uzavřel také v ulici Zvonařka u křižovatky s Dornychem.

Na Veveří se opravují koleje a vozovka kvůli tomu, aby ulice snesla větší zatížení, až se začne stavět velký městský okruh v jižní části Žabovřeské ulice a nebudou tudy jezdit tramvaje. Pro tramvaje a auta je ulice v dolní části uzavřená. Při průjezdu přes Žerotínovo náměstí se uzavírka Veveří řidičů zatím nijak nedotkla.

„Je to rozděleno na etapy. Tento týden povede doprava kolem Krajského úřadu blíž k Veveří, od příštího týdne až do konce prázdnin se bude jezdit opačným směrem blíž k České ulici. Počínaje příštím týdnem bude dočasně zrušen také přechod před Krajským úřadem,“ řekl vedoucí tiskového střediska Magistrátu města Brna Roman Burián. Tento stav potrvá až do konce prázdnin.

Dopravní peklo je i na Dornychu

Brno je letos stejně jako každé léto především v dopravní špičce paralyzované uzavírkami řady ulic. Nejkritičtější je situace stejně jako loni v okolí Zvonařky a na Dornychu, kde pokračuje dlouhodobá komplexní stavba související s přeložkou tramvajové tratě z Dornychu do Plotní ulice.

Od pondělí je z křižovatky s Dornychem uzavřený ve směru z centra pravý jízdní pruh, k dispozici zůstane jen jeden. Autobusy MHD i regionální dopravy zde už nyní nabírají v dopravní špičce zpoždění. Kromě pravého jízdního pruhu se kvůli přestavbě parovodů na horkovody uzavře i chodník.

Uzavírkami trpí nejen řidiči, ale i chodci

Postupující stavba začátkem týdne ztížila situaci chodcům, kteří mířili od nádraží do nákupního centra Vaňkovka, protože stavbaři zrušili přechod od obchodního domu Tesco k Vaňkovce. Vytyčená náhradní trasa byla výrazně delší, nápravu muselo zjednat vedení Brna.

Auta zde jezdí v jednom pruhu v každém směru, vytvářejí se kolony. Stavba začala v březnu 2018 a měla by skončit na konci letošního roku. Kvůli komplikacím ale není termín jistý.

Problémy v dopravě v Brně jsou i na trasách, které řidiči využívají jako objížďku zavřeného mostu přes velký městský okruh na Žabovřeské.