Tramvaj před Tančícím domem nedobrzdila a narazila do jiné. Záchranáři spustili traumaplán kvůli množství zraněných

Při střetu dvou tramvají v centru Prahy utrpělo brzy odpoledne zranění dvanáct lidí. Záchranná služba aktivovala traumaplán, kterým upozornila nemocnice, že k nim přiveze vyšší počet zraněných. Hodinu a půl byl kvůli nehodě omezen provoz na Rašínově nábřeží, vytvořila se proto dlouhá fronta aut, zatímco tramvaje jezdily odklonem.

Nehoda se stala před druhou hodinou odpoledne na Rašínově nábřeží před křižovatkou s Resslovou. Podle policejního mluvčího Jana Daňka narazila do tramvaje, která stála před křižovatkou, jiná, která nedobrzdila. Přesné příčiny nehody policie zatím vyšetřuje.

Zranění utrpělo podle záchranné služby dvanáct lidí. Šlo o lehčí poranění v oblasti obličeje, všichni zůstali po nehodě při vědomí. Záchranáři přesto aktivovali traumaplán, kterým upozornili nemocnice na příjem vyššího počtu zraněných. Během hodiny od nehody rozvezli záchranáři zraněné do čtyř pražských nemocnic a potom traumaplán ukončili.

Následky pro dopravu v Praze byly relativně mírné vzhledem k tomu, jak vytížená křižovatka Rašínova nábřeží, Resslovy a Jiráskova mostu je. Havarované tramvaje však do křižovatky nezasáhly, takže ve směru Resslova – Jiráskův most žádné omezení nezpůsobily.

Na nábřeží byla situace horší. Až do půl čtvrté, když se podařilo provoz obnovit, nemohly po Rašínově nábřeží směrem k Národnímu divadlu jezdit auta ani tramvaje. „Zasahují tam složky Integrovaného záchranného systému,“ zdůvodnil policejní mluvčí. Tramvajové linky 5, 9 a 17 jezdily odklonem po souběžné trati přes Karlovo náměstí. Auta pak na nábřeží postávala až k Výtoni.