Při noční nehodě autobusu u Mníšku pod Brdy se zranili čtyři lidé

U Mníšku pod Brdy ve středních Čechách před půlnocí havaroval autobus. Čtyři lidé utrpěli zranění, z toho dvě vážná. Řidič nejspíš kvůli špatnému počasí sjel ze silnice a autobus se následně převrátil. Škoda byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun.

„Byli jsme povoláni k dopravní nehodě autobusu, který pravděpodobně vlivem mlhy a špatného počasí sjel ze silnice a převrátil se na stranu,“ řekl ČT velitel zásahu Tomáš Klus.

Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové záchranáři na místě ošetřovali zraněného se zlomenou páteří, další člověk měl polámaná žebra. „Po nezbytné péči byli pacienti převezeni do nemocnic v Příbrami a pražském Motole,“ řekla. 

Autobus svážející zaměstnance sjel ze silnice cestou z Mníšku na Malou Svatou Horu v úterý před 23:00. V autobusu bylo v době nehody osm lidí včetně řidiče. Podle policejní mluvčí Lucie Novákové mohla být příčinou nehody nepřiměřená rychlost. „Alkohol u řidiče byl vyloučen,“ uvedla Nováková.

Řidiči by měli být opatrní kvůli sněhu, vlhku a námrazám. Například v Železných horách na Pardubicku je na cestách, které se nesolí, uježděná vrstva sněhu do jednoho centimetru. Sněhový poprašek po ránu leží na většině silnic nižších tříd v zemi.