ČT24 je po iPhonech dostupná i na platformě Android

Praha – Zpravodajská stanice ČT24 vstupuje na novou mobilní platformu. Tou je operační systém Android, který přináší čtečku serveru ČT24. Stáhnout si ji můžete zdarma z Android Marketu. Během následujících dní pak bude k dispozici i živé vysílání, podobně jako u mobilních telefonů iPhone. Na vývoji aplikace spolupracovala Česká televize se společností Inmite.

„Android je rychle rostoucí operační systém, na který přechází více a více výrobců mobilních telefonů. Je tedy logické, že ČT na něm jako první nabízí nejpopulárnější mobilní obsah – ČT24,“ říká výkonný ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich.

Aplikace pro Android byla jen otázkou času. Na iPhonu si totiž vede skvěle, zatím si ji pořídilo více než třicet tisíc lidí. Čtečka webu ČT24 přináší roztřídění do jednotlivých rubrik, možností je i čtení stažených článků v offline režimu. Součástí jsou i informace o pořadech Hyde Park a Otázky Václava Moravce.

Čtenáři si mohou navíc aplikaci utvořit k obrazu svému změnou velikosti písma. Nechybí ani možnost jednotlivé články sdílet pomocí sociálních sítí nebo je poslat někomu dalšímu pomocí e-mailu či SMSky.

Jako další přijde podle výkonného ředitele divize Nová média na řadu operační systém pro Symbian 3 na mobilní telefony Nokia. Tím tak bude zpravodajství ČT dostupné ve všech nejrozšířenějších systémech v chytrých telefonech v ČR.

„Současně pracujeme na pilotní aplikaci pro tablety, zatím iPady, kde bude jak textové zpravodajství s fotkami, tak živé vysílání ČT24 a funkce pro komunikaci s interaktivními pořady,“ tvrdí Fridrich.