V sobotu začnou opravy Štěrboholské radiály, ve směru do Prahy čeká řidiče zúžení

Na dva měsíce omezení se musí od soboty 24. dubna připravit řidiči na Štěrboholské radiále na Pražském okruhu. Od víkendu bude směr do centra Prahy zúžen do jednoho pruhu kvůli demontáži betonových svodidel. Během následujících týdnů dostane vozovka nový povrch.

„Směr do centra bude zúžen na jeden jízdní pruh v průběhu prací na demontáži svodidel. V první etapě budou provedeny přípravné práce a dojde k odstranění stávající betonové zábrany oddělující jízdní pásy,“ řekla ČT mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková. Tyto práce začnou o víkendu 24. a 25. dubna.

Od 27. dubna naváže uzávěra mimoúrovňové křižovatky v Běchovicích na výjezdu z Českobrodské na Štěrboholskou ulici. Provoz bude sveden do jednoho jízdního pruhu ve směru do centra. Od 14. května pak bude pokračovat omezení na centrum, ale přesune se k čerpací stanici MOL. O dva dny později skončí první etapa prací.

V druhé etapě, od 20. května, bude na tři dny ve směru do centra zúžen opět provoz do jednoho jízdního pruhu. Doprava z centra zůstane bez omezení. Třetí a čtvrtá etapa provoz téměř neomezí. O víkendu na konci června ale silničáři uzavřou sjezd na Českobrodskou ulici.

Na začátku července, při dokončování prací, budou silničáří při montáži svodidel svádět auta opět do jednoho, tentokrát pruhu ve směru do centra.

Opravy navážou na práce z roku 2020. To silničáři upravili středový pás tak, aby zde mohly vzniknout přejezdy do protisměru, které řidiči využijí při plánované opravě. „Při rekonstrukci dojde k odstranění dvou vrstev vozovky a následné pokládce nových vrstev v tloušťce deset centimetrů,“ uvedla už dříve Lišková. Opravy za 75 milionů korun provede pro TSK společnost Strabag.