Muže, který byl u vraždy manželů v chatové kolonii, chtějí policisté poslat před soud

V kauze dvojnásobné vraždy v chatové oblasti u Střížovic na Ústecku navrhli policisté obžalovat muže, který byl na místě tragédie. Hrozilo by mu až 12 let vězení, a to za trestný čin zbavení osobní svobody a porušování domovní svobody.

Policisté podle zjištění ČT ukončili vyšetřování případu. Druhý pachatel, který předsedu zahrádkářské kolonie a jeho manželku zavraždil, spáchal na místě sebevraždu. Policie proto tuto část kauzy odloží. České televizi to potvrdila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Policejní vyšetřovatel podal na krajské státní zastupitelství podnět k návrhu na podání obžaloby ve věci trestného činu zbavení osobní svobody a porušování domovní svobody.“ uvedla Hyšplerová.

Podle policie vyšetřování ukázalo, že muž se na samotné vraždě nepodílel. Přesto obviněnému hrozí až 12 let vězení. V případě druhého pachatele mluvčí uvedla, že „vzhledem k tomu, že pachatel vraždy, znásilnění a porušování domovní svobody spáchal na místě činu sebevraždu, policejní vyšetřovatel případ odloží.“

Vražda se odehrála na začátku letošního roku. Motivem bylo údajně osm milionů korun. Podle policejního vyšetřování vnikli dva muži do chaty, kde v tu dobu byla pětičlenná rodina. Jeden z útočníků zastřelil rodiče a sám spáchal sebevraždu. Policii na místo činu zavolal kolem třetí hodiny ráno dvacetiletý syn zastřelené ženy, v domě byly ještě dvě jeho nezletilé sestry.

Druhý pachatel se po několika dnech kriminalistům sám přihlásil. Podle policie byl v minulosti už trestaný, ne však za násilné skutky. Je nezaměstnaný a v uplynulých letech byl odkázán na sociální dávky.