Dálnici D8 před Německem blokovala dvě hodiny nehoda v tunelu

Dálnice D8 byla před hranicemi s Německem v obou směrech zhruba dvě hodiny uzavřená. V tunelu Libouchec ve směru do Čech se srazil kamion s autobusem. Krátce po druhé hodině se podařilo provoz obnovit oběma směry.

Nehoda se stala před třináctou hodinou. „Kamion zezadu naboural do autobusu. Nikomu se nic nestalo. Kvůli vyšetření nehody byl ale tubus uzavřen,“ uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Situaci komplikovalo to, že v jednom tubusu právě probíhá pravidelná údržba. Pro dopravu oběma směry tak slouží v tunelu pouze jeden tubus. Tunel je kvůli údržbě uzavřený již od rána a zůstane neprůjezdný až do noci.

Nakonec trvala uzavírka téměř dvě hodiny. Policisté nevyhlásili žádnou objízdnou trasu, dopravu řídili na místě, na dálnici se potom vytvořila fronta čekajících aut, především kamionů.

Tunel Libouchec a sousední Panenská slouží řidičům k překonání Krušných hor. Půlkilometrový libouchecký tunel je z nich kratší, dvoukilometrová Panenská je v současnosti druhým nejdelším tunelem v Česku (po komplexu Blanka) a nejdelším dálničním tunelem v zemi. Údržba a s ní související uzavírky nejsou v tunelech výjimečné, většinou však nebývají celodenní.

Loni na podzim byly oba tunely dva po sobě následující víkendy zcela uzavřené kvůli úpravám řídicího systému. Oficiální objízdná trasa tehdy vedla přes obec Libouchec a po silnici I/13.