Autobus do Prahy nedojel. Po nehodě na D8 je zraněno 6 cestujících

Šest lidí utrpělo zranění, když se autobus, kterým cestovali, střetl na dálnici D8 bezprostředně před Prahou se dvěma kamiony. Zranění utrpěl také řidič jednoho nákladního vozu. Dálnici se podařilo plně zprůjezdnit až pět hodin po nehodě.

Na 1. kilometru dálnice D8 se střetly dva kamiony, z nichž jeden převážel písek, a autobus, kterým cestovalo 63 lidí. Šest z nich utrpělo lehčí poranění, řidič jednoho z kamionů se zranil těžce. Dalších devět lidí v autobusu pak utrpělo odřeniny, upřesnil mluvčí středočeského hasičského sboru Ladislav Holomčík.

Nehoda se stala po desáté dopoledne, dálnice pak byla déle než dvě hodiny zcela uzavřená. Vysypal se na ni písek z kamionu. Hasiči, kteří ho jeli uklidit, se na místo obtížně dostávali kvůli koloně, která se před nehodou vytvořila. Od půl jedné je dálnice od Zdib do Prahy znovu průjezdná, déle než tři hodiny se po ní ale jezdilo pouze jedním jízdním pruhem. Kolona proto na D8 zůstávala, dosahovala až sedmikilometrové délky.

Cestující z havarovaného autobusu  našli zázemí nejprve v evakuačním autobusu hasičů, který přijel ze Slaného, zatímco hasiči z havarovaného vozidla vyprošťovali jejich zavazadla. Dopravce poslal náhradní autobus, který poté cestující odvezl do Prahy.

Na místě, kde se nehoda stala, je dlouhodobě omezený provoz. Jezdí se ve zúžených jízdních pruzích nanejvýš osmdesátikilometrovou rychlostí. Omezení platí v obou směrech mezi -2. a 5. kilometrem od konce srpna a potrvá až do poloviny listopadu.