Na Znojemsku havarovalo auto se Zaorálkem. Ministr utrpěl zranění hlavy, je ale v pořádku

Ministr Zaorálek utrpěl při nehodě zranění hlavy (zdroj: ČT24)

U Lechovic na Znojemsku havarovala v pátek večer limuzína, v níž cestoval ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. Zaorálek, jenž je lídrem ČSSD pro nadcházející sněmovní volby, utrpěl při nehodě zranění hlavy, jeho zdravotní stav je ale dobrý a po ošetření v brněnské nemocnici byl propuštěn do domácího ošetřování.

„Na místo jsme vyslali vrtulník letecké záchranné služby,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková. Podle záchranářů letětl vrtulník proto, že nebylo jasné, jak vážná zranění ministr má.

Zaorálek sám upřesnil, že jej vrtulník dopravil do nemocnice v Brně-Bohunicích. „Na traumatologii zkoumali, jestli se něco nestalo mozku a lebce. To se podařilo vyloučit,“ uvedl. Na Twitteru pak poděkoval zdravotníkům za pomoc.

Podle policejního mluvčího Pavla Švába se nehoda stala u odbočky na Oleksovice, srazila se dvě auta. Kdo nehodu zavinil, zatím neví. „Příčinami se policisté intenzivně zabývají. Musíme zjistit veškeré okolnosti, za kterých k nehodě došlo,“ uvedl mluvčí. Nehoda se stala v podvečerních hodinách. Zaorálek měl do té doby na jižní Moravě celodenní předvolební program. Po 17:00 byl ještě na Znojemském historickém vinobraní.

  • Ministr zahraničí patří mezi představitele státu, o jejichž bezpečnost se policie stará. Mezi další chráněné osoby patří prezident republiky, předsedové obou komor parlamentu, premiér a ministři vnitra, spravedlnosti a financí.