Na Benešovsku zahynuli při nehodě dva lidé, další tři jsou zranění

Benešov - Dva mrtvé a tři zraněné si dnes vyžádala dopravní nehoda u Bystřice na Benešovsku. Kolize se odehrála na silnici I/3 ve směru na Tábor. Podle mluvčího středočeské policie Pavla Truxy se při ní srazila čtyři osobní auta. Policisté zatím stále vyšetřují příčiny nehody, podle jedné z verzí za nehodu může řidič červeného Superbu, který vjel do protisměru a přinutil tak protijedoucí auta vjet do srázu, kde se převrátila.

Podle mluvčí středočeských záchranářů Terezy Janečkové při nehodě zemřeli dva starší manželé, jejiž auto se střetlo s protijedoucím vozem.

Jedna žena skončila se středně těžkým zraněním v nemocnici v pražském
Motole, kam ji dopravil vrtulník. Utrpěla zlomeninu ruky a zhmoždění
hrudníku. Záchranáři nejdříve leteckou záchrannou službu odvolali, protože dostali informaci, že dva nejvážněji zranění lidé nehodu nepřežili. Pak ale zjistili, že i tato cestující potřebuje neodkladně dopravit do nemocnice.

Při nehodě utrpěla lehčí zranění desetiletá dívka, má pohmožděniny břicha. Spolu se svou matkou, která má zraněnou krční páteř, ji záchranáři odvezli na chirurgickou ambulanci v Benešově.

Kvůli odstraňování následků nehody policisté odkláněli dopravu ve směru na Tábor po vedlejších komunikacích. V současnosti už je celý úsek průjezdný.