Na Opavsku se střetl vlak s osobním automobilem

Opava - Na chráněném železničním přejezdu na Opavsku zemřel dnes odpoledne řidič osobního auta. Osmašedesátiletý muž z Opavy nepřežil srážku s rychlíkem jedoucím z Jeseníku do Ostravy. Ve vlaku nikdo nebyl zraněn. Provoz na železniční trati mezi Olomoucí a Opavou byl kvůli odstraňování následků nehody téměř tři hodiny přerušen. Obnoven byl před 18:30, uvedl mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar.

K tragédii došlo asi v 15:40 na železničním přejezdu se světly mezi Holasovicemi a Vávrovicemi. Řidič jel údajně v osobním voze mazda sám. „Nehoda se stala u firmy Opavia. Vlak auto tlačil před sebou asi 200 metrů v kolejišti, než se strojvedoucímu podařilo rozjetou soupravu zastavit. Vozidlo bylo slisované pod vlakem,“ doplnil k nehodě mluvčí opavské policie René Černohorský. Řidiče museli z vraku auta vyprostit hasiči. Zasahující lékař už podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla muži nedokázal pomoci. „Pacient utrpěl těžká poranění hlavy a hrudníku, kterým na místě podlehl,“ dodal Humpl. 

Příčiny nehody se nyní vyšetřují. Podle Černohorského ji ale zřejmě nezavinila závada na světelné signalizaci. „Ta v době šetření nehody svítila,“ zdůraznil. Škodu na vlaku drážní inspekce předběžně vyčíslila na 100 tisíc korun.