Ve Slušovicích se zužuje čtyřproudá silnice na dvouproudou

Slušovice - Zatímco na některých místech se staré silnice kvůli bezpečnému a pohodlnému cestování rozšiřují, ve Slušovicích na Zlínsku je tomu právě naopak. Takzvaná slušovická dálnice se v jednom úseku zužuje. Čtyři pruhy tam podle ředitelství silnic byly zbytečné.

Rekonstrukce se týká tří set metrového úseku od kruhového objezdu směrem k dostihové dráze. „Intenzita dopravy samozřejmě neodpovídá tomu významu té komunikace. Čtyři pruhy jsou zbytečné a také prostředky uspořené při údržbě silnice můžeme vynaložit účelněji,“ vysvětluje důvody přestavby Radek Berecka z Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Čtyřproudá silnice Slušovicím zůstala z 80. let, kdy sloužila pro potřeby tehdejšího Agrokombinátu Slušovice. Dnes je na ní mnohem menší provoz. „V té době se tady pořádaly dostihy a burzy. Muselo se sem dostat tisíce aut,“ říká starosta Slušovic František Pavelka (KDU-ČSL)

Během stavebních úprav se vozovka odvodní a položí se na ni nový povrch. Na zbývající části vznikne 60 nových parkovacích míst. Přestavba v tomto úseku bude stát šest a půl milionu korun, stavební práce by měly být hotovy do půlky listopadu.

Silnice ve Slušovicích není jedinou, která se ve Zlínském kraji zužuje. V létě se například zužoval hlavní tah Slavičínem.