Státní zástupkyně odmítá únik informací o případu poslance Wolfa

Ostrava - Šéfka Okresního státního zastupitelství v Ostravě Tamara Kornasová odmítá, že by informace o vyšetřování kauzy poslance Petra Wolfa unikaly z jejího úřadu. V reakci na reportáž České televize to naznačil mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek. Podle něj se redaktor ČT dostal k informacím, které byly interní a byly poskytnuty pouze dozorujícímu státnímu zástupci.

Kornasová ale tvrdí, že vše prověřila a výsledek potvrdil její odmítavé stanovisko. „Důkladným šetřením ve věci jsem zjistila, že k úniku jakýchkoli informací v dané věci ze strany Okresního státního zastupitelství v Ostravě nedošlo,“ prohlásila Kornasová. Nepravdivé obvinění považuje za velmi vážnou věc. „Je nutné se zabývat otázkou, proč se k věci vyjadřuje pražská policejní centrála, když prověřování věci se děje policejním orgánem v Ostravě," doplnila.

S tím se Roman Skřepek nehodlá smířit. „Objevily se informace o výši škody a o výsledku šetření Interpolu v Rusku. Tyto informace jsou interní. Byly poskytnuty pouze dozorujícímu státnímu zástupci a pocházely z interní komunikace mezi vyšetřovatelem a okresním státním zastupitelstvím v Ostravě,“ odůvodnil mluvčí protikorupční policie svůj nesouhlas. Vedení protikorupční policie proto hodlá únik prošetřit. Tento únik se podle Skřepka bude prověřovat jak v rámci útvaru, tak po linii státního zastupitelství. Výsledky šetření se hodlá vážně zabývat také Nejvyšší státní zastupitelství.

Poslanec Petr Wolf byl do sněmovny zvolen za ČSSD, poté ale z jejích řad vystoupil. Policie ho vyšetřuje kvůli úvěrovému podvodu a porušování autorských práv. Předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek vyzval již dříve Wolfa ke složení mandátu. Ten ale za vším vidí politické pozadí a naznačil, že i únik informací do médií má svůj politický význam ve prospěch hlasovací síly ČSSD ve sněmovně.

Roman Skřepek
Zdroj: ČT24