Škrlová nastoupila k výkonu trestu do věznice ve Světlé

Světlá nad Sázavou - Barbora Škrlová, která je jednou z hlavních postav kuřimské kauzy týrání dětí, nastoupila ve středu do věznice ve Světlé nad Sázavou, kde by si měla odpykat zbytek pětiletého trestu. Podle mluvčí věznice Evy Hodné zvládla převoz do Světlé z brněnské vazební věznice bez potíží. Advokát Škrlové Richard Novák věří, že jeho klientka je nevinná. Zproštění viny chce dosáhnout u Nejvyššího soudu.

Škrlová je nyní v nástupním oddělení, kde stráví 14 dní a podstoupí psychologické a lékařské vyšetření. Po nich se ukáže, zda bude moci ve vězení i pracovat. Dozorci budou bezpečnosti Škrlové věnovat zvýšenou pozornost. V minulosti jí totiž bylo údajně vyhrožováno, že by ve Světlé nad Sázavou mohla být tamními odsouzenými ženami napadena.


Škrlová měla z převozu do věznice obavy. Loni, když byla převážena v autobuse vězeňské služby do Prahy, kde na ni byly vypracovány psychologické a psychiatrické znalecké posudky, ji totiž spoluvězenkyně napadly. Potyčka skončila nadávkami, hrozbami a modřinami.

Odsouzená tvrdí, že je nevinná a týrali ji stejně jako dva chlapce z kuřimské kauzy. Jednoho podle policie topila ve vodě. Škrlová se hájí tím, že ji k tomu přinutily matka a teta chlapců.