Na linku Hradec-Praha míří devátý dopravce

Hradec Králové – Osm autobusových dopravců a jeden železniční si od listopadu budou konkurovat na lince z Hradce Králové do Prahy. K regionálním dopravcům vesměs z Královéhradeckého a Pardubického kraje se na lince vedoucí takřka bezvýhradně po dálnici letos v březnu připojily Eurolines, od 2. listopadu začne mezi oběma městy jezdit také Student Agency.

Brněnská společnost bude z Prahy do Hradce Králové jezdit za 90 korun, stejně jako Eurolines. Dopravci CDS Náchod nebo ČSAD Ústí nad Orlicí, kteří mezi oběma městy provozují nejvíce spojů, jezdí o několik korun levněji; vlaky jsou naopak asi o třetinu dražší. Slevu budou mít ve žlutých autobusech majitelé věrnostní karty dopravce.

„Jízdu cestujícím zajisté zpříjemní denní tisk a časopisy, které budou distribuovány taktéž zdarma, promítání filmu či poslech hudby na sedmi hudebních kanálech. Plánujeme i bezplatné wi-fi připojení na internet do všech autobusů,“ shrnula služby, které chce Student Agency nabízet na hradecko-pražské lince obchodní ředitelka Student Agency pro autobusovou dopravu Ivana Kašická.

Jízdní doba autobusů i rychlíků z Hradce Králové do Prahy činí zhruba 90 až 100 minut. Student Agency chce na nové lince jezdit každou hodinu, čímž se stane spolu s Českými drahami dopravcem, který obě města spojuje nejčastěji.