Moderátor Hübel: Pořad Co týden dal byla často improvizace

Praha – Česká televize nabízí divákům přes léto Velké politické retro. Každý den ve 20 hodin na ČT24 si mohou diváci připomínat politické debaty z minulých let. Moderátoři Otakar Černý a Jozef Hübel tehdy uváděli diskusní pořad Co týden dal. Ten začal na obrazovkách běžet až jedenáct měsíců po sametové revoluci. Hosty si zvali schválně tak, aby byl pravděpodobný názorový střet a debata se stala zajímavější.

„Já jsem si s tou myšlenkou pohrával již delší čas, v té době jsem moderoval Události, komentáře v Praze a rovněž první slovenské demokratické volby,“ řekl Hübel. Praha si ho vybrala jako slovenského zástupce v první diskusní talk show v bývalém Československu. „Oslovil nás s Otou tehdejší šéfredaktor Petr Krul, což mě příjemně překvapilo,“ podotkl v dnešním Studiu 6 Jozef Hübel. S Černým tak byli prakticky hozeni do vody, něvěděli, do čeho jdou.

Hübel o pořadu Co týden dal:

„Často jsme si připravili jednu otázku. Ty další už de facto vyplynuly z debaty.“

Rozhovor s Jozefem Hübelem (zdroj: ČT24)


Černý si s Hübelem následně rozdělili role. „Ota byl strejda z lidu a já jsem měl být ten seriózní, který chodil do Federálního shromáždění,“ konstatoval moderátor. Hübel tak vždy sledoval po celý týden vývoj v Parlamentu a byl v obraze. Při diskusi se zaměřovali na dvě až tři události. „Počet hostů byl zpočátku dost vysoký, takže kromě Václava Havla se ke slovu dostali jen občas,“ vzpomínal Hübel.

Ten obdivuje připravenost Václava Moravce. „Ten servis okolo něj je úplně jiný. My si to s Otou připravovali prakticky sami dva, až za delší dobu jsme měli k dispozici monitoring, který nám připravili ve zpravodajství,“ tvrdí Hübel.