Na polské jednokolejce se srazily dva vlaky

Slupsk (Polsko) – Při čelní srážce dvou osobních vlaků u polského města Korzybie utrpělo zranění nejméně dvacet cestujících. Na obou soupravách byly podle informací dopravce Przewozy Regionalne řazeny patrové soupravy vedené dieselovými lokomotivami. Nehoda se stala na trati Slupsk – Szczecinek nedaleko korzybské výhybny, jeden z vlaků zřejmě nepočkal na křižování s protijedoucím spojem, který měl čtvrthodinové zpoždění.

Ve chvíli, kdy došlo k havárii, jeden z vlaků stál asi půl kilometru od korzybské stanice a druhý na něj najel. Jeho strojvedoucí a také průvodčí utrpěli vážná zranění. „Letěla vzduchem a pak dopadla. Strašně si přitom rozbila hlavu. Chvíli byla v bezvědomí, ale pak se naštěstí probrala,“ popsal jeden z cestujících polskému serveru Alert24 osud průvodčí, která v době nárazu procházela vlakem.

Zraněné cestující a personál odvezli zdravotníci do slupské nemocnice. U havárie zasahovali také hasiči, kteří zastavili únik nafty z jedné z lokomotiv. Palivo, které v nádržích zůstalo, přečerpali do sudů.

Vydáno pod