Aplikace iVysílání pro Android trhá rekordy

Praha – Aplikace iVysílání pro operační systém Google Android zaznamenala u uživatelů velký úspěch, během tří dní si ji stáhlo přes deset tisíc uživatelů. Aplikace se tak stala nejrychleji stahovanou aplikací českého Android marketu i nejrychleji stahovanou aplikací České televize. iVysílání umožňuje sledování pořadů ČT z bezplatného internetového archivu, uživatelé v něm najdou vybrané pořady ze všech čtyř kanálů ČT za posledních sedm let.

„Žádná jiná aplikace nenabrala během tří dnů tolik uživatelů jako iVysílání pro Android. Navzdory těžkostem u multimediálních aplikací, které občas musejí uživatelé s tímto operačním systémem fungujícím na rozličných mobilech podstoupit, je o iVysílání enormní zájem,“ říká ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich. To potvrdily už první aplikace pro iPady a iPhony. 

ČT zaznamenala i několik stížností od lidí, kteří se chtěli do iVysílání připojit přes veřejnou wi-fi síť třeba v kavárně nebo knihovně, ale přístup jim byl odepřen. Problém ovšem není v samotné aplikaci, nýbrž v blokování přehrávání multimediálního obsahu na veřejné wi-fi ze strany majitelů těchto přípojek, což ČT neovlivní.

Aplikace iVysílání pro Android je třetí aplikací pro tento operační systém, před ním ČT vyvinula aplikace pro ČT24 a ČT4, které mají obě přes 80 tisíc stažení a denně je používá zhruba 30 tisíc lidí. Brzy by také mělo být přístupné iVysílání pro mobilní systém Windows Phone 7 a ve výrobě už je i aplikace pro chytré Nokie se systémem Symbian 3. Dohromady už letos Česká televize vytvořila 13 aplikací pro všechny základní operační systémy v chytrých telefonech, které už si stáhlo přes čtvrt milionu uživatelů.

Kompletní přehled všech aplikací ČT pro chytré telefony a tablety včetně odkazů ke stažení najdete v této zprávě.

Vydáno pod