Most přes dálnici D2 v Brně je v havarijním stavu. Silničáři omezili provoz

Jihomoravští silničáři museli od pátku uzavřít část mostu přes dálnici D2, který spojuje nákupní centra na obou stranách dálnice a je spojnicí pro Modřice s brněnskou městskou části Chrlice. Důvodem je havarijní stav, který zjistili při pravidelné prohlídce před několika dny, uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Technici při kontrole zaznamenali trhliny v sanaci krajových nosníků mostu. „Na základě toho jsme okamžitě objednali mimořádnou prohlídku mostu, při které jsme zjistili špatný stav předpínací výztuže jednoho z krajových nosníků. Stav byl vyhodnocen jako havarijní. Most musíme opravit a v daném místě co nejdříve omezit provoz, tedy již od pátku,“ uvedl Hanák.

Jedná se o pravou stranu mostu směrem do Chrlic. Po dobu opravy tak bude mimo provoz pruh, který řidiči používají právě k odbočení do Chrlic. Odbočení sice bude možné, ovšem až za mostem. Všechna auta tak pojedou přes most v daném směru v jednom pruhu.

Před opravou je potřeba ještě udělat detailní diagnostiku a určit rozsah poškození. „Odhaduji, že omezení provozu bude na mostě trvat do dokončení oprav, minimálně do letošního podzimu,“ sdělil ředitel krajských silničářů.