Nové Události v regionech z Ostravy

V pondělí 2. dubna 2012 na ČT1 v 18:00 hodin začínají Události v regionech. V tu chvíli se přihlásí nová moderátorská dvojice Monika Horsáková a Richard Piskala a odstartují novou éru regionálního zpravodajství z Ostravy. Souhrn nejdůležitějších událostí v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji budeme totiž vysílat z nového pracoviště, které navazuje na podobu velkého zpravodajského studia na Kavčích horách. Vedle této dvojice budou průvodci zprávami z regionu severní a střední Moravy a Slezska také Helena Dohnalová s Tomášem Vzorkem a Kristina Kačmarská s Pavlem Janošcem.

Končí se tak téměř desetiletá etapa vysílání regionální mutace zpravodajství České televize. Jejím hlavním a pro diváka prvotním symbolem byl design ostravského zpravodajského studia ČT, jehož hlavním poznávacím znakem byly dvě projekční obrazovky za moderátory.

S prvním dubnovým pondělím dochází k dlouho připravované změně, která odpovídá novému pojetí Událostí v regionech. Opírá se o nejnovější televizní technologii pro dosažení maximálního souladu formy a obsahu vysílaného zpravodajství.

  • Monika Horsáková a Richard Piskala v novém studiu autor: Radovan Šťastný, zdroj: Radovan Šťastný http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3440/343959.jpg
  • Kristina Kačmarská a Pavel Janošec v novém studiu autor: Radovan Šťastný, zdroj: Radovan Šťastný http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3440/343962.jpg
  • Helena Dohnalová a Tomáš Vzorek v novém studiu autor: Radovan Šťastný, zdroj: Radovan Šťastný http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3440/343961.jpg

V ostravské televizi je nyní scéna studia tvořena kombinací skla, proměnlivých světelných efektů korespondujících s typem vysílaného pořadu a soustavou bezrámových LCD displayů, na jejichž obrazovky lze umístit v nekonečném množství variací cokoliv, co souvisí s vysílanými reportážemi. O to se stará řídicí a zobrazovací server, který běžně používají velké popstar při svých koncertních megashow.

Časosběr - přestavba zpravodajského studia (zdroj: ČT24)

Při volbě technologie jsme se snažili o to, abychom vybrali zařízení špičkových vlastností, které zároveň plně vyhovuje požadavkům na vytvoření nové podoby Zpravodajství ČT.