Neznámý lupič přepadl opavskou Komerční banku, odnesl si jen pár tisíc

Opava - Opavskou Komerční banku přepadl neznámý zloděj. Odnesl si několik tisíc korun. I když policejní pes zachytil stopu, nebezpečný muž policii uniká.

Bylo krátce po půl deváté ráno, když do opavské pobočky KB vstoupil ozbrojený muž. S pistolí v ruce přistoupil k jedné z přepážek a pod pohrůžkou, že ji použije, vyžadoval po pracovnici banky peníze. „Dostal několik tisíc korun a poté muž utekl, nikdo nebyl zraněn,“ uvedl mluvčí policie Opava René Černohorský. Na místo okamžitě přijeli policisté, kriminalistický technik a psovod. „Pes zachytil stopu až stopadesát metrů od místa činu, jestli tam čekal komplic nebo měl pachatel auto, je v šetření,“ řekl Černohorský.

Reportáž Martina Krpače (zdroj: ČT24)

„Zahodil kuklu do popelnice. Mezitím přijeli popeláři a popelnici vysypali a odjeli,“ uvedla svědkyně události. Kriminalisté teď zkoumají kamerové záznamy z okolních budov. Hned naproti bance je totiž vězení a tak kamer, které místo přepadení monitorují, mají k dispozici hned několik. Dopadení zloděje ale zatím nepřinesly ani rozsáhlé silniční kontroly na výjezdu z Opavy. Podezřelý je muž ve věku asi 35 let, má okolo 175 cm, kulatý obličej a tmavé vlasy.