Česká televize natáčí na Ostravsku nový detektivní film

Ostrava – Česká televize začala natáčet nový televizní detektivní film Ženy, které nenávidí muže. Příběh vražedkyně napsal Zdeněk Zapletal, režii má Robert Sedláček. Ostravské studio film vyrábí v Ostravě, Havířově a okolí. Dětektiva, který vyšetřuje sérii vražd mužů a sám se přitom stane podezřelým, hraje Jiří Langmajer. Dále hrají Hana Vagnerová, Norbert Lichý, Martin Stránský a další herci. Na natáčení policejní tiskové konference si filmaři pozvali skutečné novináře z regionu. Ve filmu hrají sami sebe.

Roman Konečný, redaktor Regionu Opavsko, byl jedním z nich. Pochvaloval si autenticitu hrané tiskové konference. „Policisté jsou jako herci perfektní. Neříkají skoro nic, stejně jako klasičtí policisté. To mne příjemně překvapilo a moc se na film těším,“ uvedl Konečný.

Režisér Robert Sedláček dodává, že je také novinář a zná vydýchanou atmosféru tiskových konferencí.

Prozrazovat, kdo je vrah, to se u detektivek zásadně nedělá. V tomto případě to neplatí. Režisér odhalil Hanu Vagnerovou, kterou diváci znají jako neohroženou kriminalistku ze seriálu Expozitura. Teď hraje vražedkyni.

„Je to v podstatě raněná žena. Vypadá to, že nemá jiné východisko. Postava je rozhodně velmi zajímavá,“ říká Vagnerová.

Režisér zdůrazňuje, že samo odhalování není tak důležité. „Podstatné je, že se ponoříme do světa nemocných, unavených i zlých lidí, ve kterém jeden ubližuje druhému. Je to studie určitého prostředí,“ vysvětluje Sedláček.

Kriminální drama Ženy, které nenávidí muže, bude Česká televize vysílat na začátku příštího roku.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)