Po Grand Prix cítím radost i zklamání, říká moderní gymnastka Míčková

Brno – Pravidelně vstává v pět hodin ráno, v sedm už ji najdete v tělocvičně, kde dře každodenně několik hodin. Nemá příliš času na kamarády, ale dělá to, co ji baví. Monika Míčková o tomto víkendu poprvé ve své kariéře získala cenné kovy na Grand Prix. Moderní gymnastka skončila mezi světovou konkurencí ve víceboji třetí, navíc se může pyšnit stříbrem za sestavu s míčem a bronzem za cvičení se stuhou. Medaile jsou o to vzácnější, že je závodnice SK TART Moravská Slavia Brno vybojovala právě při závěrečném podniku Grand Prix v jihomoravské metropoli. „Závody na domácí půdě ukázaly, že mám šanci i do budoucna,“ radovala se česká reprezentantka, která ale ví, že na sobě musí ještě hodně pracovat.

Jaké jsou vaše pocity po tom, co jste dokázala na domácí Grand Prix v Brně získat druhé a třetí místo?

Na jednu stranu jsem spokojená, že jsem vybojovala medaile, na druhou stranu cítím trošku i zklamání z toho, že se mi podle představ nepovedla ta sestava s obručí a s kužely.

Čím to podle vás bylo, že se sestavami s míčem i švihadlem jste dokázala skončit mezi nejlepšími, a naopak s obručí a kužely se vám to cvičení podle představ asi nepovedlo?

Každou sestavu jsem chtěla předvést co nejlépe. Dokonce jsem měla takovou motivaci zacvičit i lépe, než to ve skutečnosti umím. Nakonec jsme se ale dopustila zbytečných, i když drobných chyb při sestavě s kužely. Když jsem přišla na řadu s obručí, tam došlo dokonce i k jedné velké chybě.

Gymnastické GP v Brně (zdroj: ČT24)

Když tedy postavíte na misku vah celkové dojmy, převažuje spokojenost, nebo rozčarování z těch dvou nepříliš povedených sestav?

Každopádně převažuje spokojenost, protože i přes ty chyby jsem poprvé vybojovala na Grand Prix medaile. To pak rozhodně nejde být nespokojená.

Letošní brněnská Grand Prix byla specifická v tom aspektu, že na startovní listině nefigurovaly nejsilnější gymnastky. Na jihu Moravy se představily spíše závodnice, se kterými se budete potkávat v dalších letech. Vy jste je ale dokázala porazit. Jaké to pro vás bylo?

Je to skvělý pocit, když jsem v Brně dokázala zacvičit lépe než ony. Znamená to totiž, že mám určité šance i do budoucna. S mnohými z nich jsem se potkala už i v Japonsku a na Grand Prix v Berlíně. Tam jsem ale, bohužel, skončila až za nimi, takže jsem velmi ráda, že zrovna na domácí půdě jsem je porazila. 

Zdena Schinzelová, trenérka českých moderních gymnastek

„Dmitrijevová nám ukázala, jak daleko je světová špička. Ale domnívám se, že směrem k novému olympijskému cyklu jsou zejména výkony Míčkové hodně slibné. Důležité je, že se zapsala i do podvědomí rozhodčích jako silná závodnice.“

Vydáno pod