Obnovený Pražský výběr letí také do Ostravy

Ostrava - Fanoušci Pražského výběru počítají dny. Původní sestava slavného uskupení, které patřilo v osmdesátých letech k nejpopulárnějším skupinám nové vlny, zahájila po letech rozluky společné turné. Michael Kocáb, Michael Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš mají v úterý 13. listopadu dorazit na stadion Sareza v Ostravě-Porubě.

Turné skupina zahájila v pátek 9. listopadu v Praze. Slibuje písničky z alb Straka v hrsti a Výběr a show jako za starých časů.

„Dostal jsem vstupenku k narozeninám. Mám trochu strach, jestli nebudu zklamaný, ale ještě více se těším,“ říká Karel Dospiva z Ostravy, který patří k několika stovkám těch, kteří už mají vstupenky z předprodeje.

Pražský výběr založil v roce 1976 Michael Kocáb. Zpočátku se orientoval na jazz rock. Největší slávu získal v novovlnovém období v osmdesátých letech, kdy ale také komunistická moc zasáhla tříletým zákazem vystupování.

Skupina se rozpadla v roce 2006 poté, co si Kocáb založil vlastní skupinu s názvem Pražský výběr II, která byla bez fenomenálního kytaristy Michaela Pavlíčka. Bývalí kamarádi se podali ruce až loni, a to na pohřbu Václava Havla, jehož oba znali a ctili.