Národní divadlo moravskoslezské zavádí Seznamku

Ostrava - Seznamka v divadle je nový projekt Národního divadla moravskoslezského, jak přilákat do hlediště více lidí a zároveň jim pomoci seznámit se. Nápad to není nějak originální, vznikl ve světě o mnoho let dříve. Ostravské divadlo oslovilo seznamovací agenturu, která pomohla vymyslet detaily. První Seznamka bude u příležitosti reprízy představení Balada pro banditu v úterý 18. prosince.

Nejde jen o to seznámit se s divákem, který je osamělý a touží po lidském kontaktu. Divadlo nabízí také možnost potkat se s hlavními protagonisty představení. V případě Balady pro banditu to budou herci Igor Orozovič a Veronika Lazorčáková.

„Dát v divadle prostor pro seznámení nás napadlo po vzoru zahraničních divadelních scén. Dlouho jsem si pohrávala s myšlenkou pravidelných seznamovacích večerů ve stylu Každé první pondělí v měsíci balkon pro nezadané či gayfriendly večerů,“ uvedla šéfka marketingu divadla Eliška Nováková.

A jak bude vypadat ostravská Seznamka v divadle? „Večer bude zahájen přípitekem v divadelním klubu, odkud se návštěvníci přesunou na představení. Po jeho skončení jsou účastníci opět zváni do klubu, kde mají možnost pohovořit o představení a také se potkat s herci, které v něm viděli,“ vysvětlovala mluvčí divadla Viola Kučerová.