Na pohřbu by byla větší legrace, než je v kabině, říká Kýhos

Brno - Dnes poprvé vedl na tréninku hokejisty Komety Vladimír Kýhos. Ten po neúspěšném boji o play-off vystřídal na lavičce brněnského týmu Zdeňka Veneru. Jeho cíl je jasný – uhájit devítibodový náskok na barážové příčky.

Po 1 562 dnech se na trenérský post modrobílé hokejové legie vrátil Vladimír Kýhos. „Před třemi roky jsem z Brna odcházel smutný, takže za novou příležitost jsem rád a těším se. Samozřejmě, že z kluků cítím ten smutek a depresi, nebude rozhodně jednoduché je namotivovat a z krize dostat,“ je si vědom hlavního problému nový lodivod Komety Vladimír Kýhos.

Ze svého dřívějšího působení v Brně zná šestapadesátiletý kouč čtyři hráče – kapitána Radima Bičánka, Jiřího Trvaje, Romana Erata a Radka Dlouhého. S ostatními hokejisty se Kýhos poznal na dnešním tréninku. Hráči už nacvičovali v nově složených formacích, podle trenéra musí vylepšit hlavně disciplínu. „První trénink byl zaměřen především na bruslení, taktiku budeme vylaďovat zítra a v sobotu. Každopádně co se týče formací, chci se vrátit k tomu složení, za kterého se Kometě dařilo,“ prozradil Kýhos.

Rozhovor s Vladimírem Kýhosem (zdroj: ČT24)

V premiérové sezóně Komety v extralize vydržel Kýhos na lavičce jen čtyři zápasy. Tentokrát dostal důvěru hned na šest duelů v play-out, ve kterém se Kometa chce vyhnout sestupovým příčkám. První možnost odskočit svým soupeřům bude mít Brno v neděli na domácím ledě proti Chomutovu. „Hráči se musí snažit. O prémie, které mohli získat za umístění v desítce, už přišli, takže teď hrají o smlouvy,“ řekl sportovní manažer Komety Pavel Zubíček.

Vydáno pod