Nepotřebné věci potřebným lidem

Ostrava – Prostory nákladového nádraží v Ostravě se opět promění v místo, kde se 16. dubna uskuteční celoostravská  humanitární sbírka šatstva a dalších věcí. Akce, kterou pořádá Charita Ostrava ve spolupráci s Diakonií Broumov, má název Nepotřebné věci potřebným lidem.

Možnost odevzdání čistého a suchého oblečení, ložního prádla, ručníků, dek, přikrývek, obuvi, hraček, nádobí a porcelánu bude přímo do vagónu v areálu nákladního nádraží ČD Cargo na křižovatce ulic Mariánskohorská a Cihelní. Věci je nejlépe darovat zabalené do igelitových pytlů či krabic, aby se transportem ve vagónech nepoškodily.

Na místě budou od 9:00 do 18:00 hodin humanitární materiál přebírat kromě zaměstnanců Charity Ostrava také uživatelé sociálních služeb pro lidi bez domova. Shromážděný materiál poputuje do Diakonie Broumov, kde věci dále třídí také sociálně znevýhodnění lidé, kteří takto mohou být zaměstnáni.

Část shromážděných věcí - především pánské a dámské rifle, trička, mikiny, obuv, ložní prádlo, ručníky, utěrky, bude využito v charitních domovech pro seniory a pro lidi bez domova Charity Ostrava. Další věci po rozdělení poputují do dalších domovů.

Nevhodné věci, které přijaty nebudou, jsou: ledničky, televize, počítače, matrace, koberce, nábytek, jízdní kola, dětské kočárky, věci znečištěné či vlhké.

A další možnosti, kam se starým či nevhodným oblečením v Ostravě? Darovat je můžete například do charitativního obchodu Žebřík, odevzdat do sběrné společnosti anebo přímo do provozoven Charity Ostrava.

Vydáno pod