Senior koupil ženě jídlo, skončil zbitý a okradený

Brno – Senior chtěl pomoci sociálně slabé ženě, místo toho ale na svoji dobročinnost doplatil. Poté co bezdomovkyni koupil u stánku jídlo, žena a její partner ho surově zbili a okradli. Policisté už dvojici dopadli a obvinili z trestného činu loupeže.

Šestasedmdesátiletý senior se před dvěma týdny kolem osmé hodiny večer zastavil u stánku s občerstvením v Úzké ulici v Brně. „Oslovila ho neznámá žena s tím, že má hlad, a žádala o peníze. Muži se jí zželelo a koupil jí jídlo v bistru,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Straková. Když žena jídlo snědla a byla stále hladová, muž jí zaplatil další porci.

„Náhle se na místě objevil cizí muž, který tvrdil, že je manžel přítomné. Senior mu sdělil, ať si tedy manželku odvede. Následně dopil pivo a rozešel se na zastávku, ale všimnul si, že dvojice ho pronásleduje,“ popsala Straková. Senior proto raději zašel do obchodního domu, kde počkal, až neznámá dvojice zmizí. Když po chvíli vyšel ven na zastávku, podivný pár se znovu objevil a starého muže napadl.

„Útočník ho povalil na zem, bil ho a kopal, zatímco jeho partnerka seniora prohledávala a nakonec mu vzala peněženku. Oba následně z místa utekli. Napadení vidělo i několik svědků, kteří muži pomohli a zavolali na tísňovou linku,“ dodala mluvčí.

Policisté nakonec devětačtyřicetiletého útočníka a jeho o dvanáct let mladší partnerku dopadli, ti skončili v policejních celách. „Poškozeného okradli o tři tisíce korun a nyní jsou obvinění z trestného činu loupež, za který jim může hrozit až desetileté vězení,“ uzavřela Straková. Na rozhodnutí soudu si dvojice pachatelů počká ve vazbě.