Házenkáři Králova Pole před sezónou posilují. Cílem zůstává elitní šestka

Brno - Loňské osmé místo budou chtít v nové sezóně vylepšit extraligoví házenkáři Králova Pole. Pomoci jim k tomu má i šest nových posil. Stejně jako vloni povede tým trenér Jan Hegar.

Loňskou sezónu začalo Královo Pole na výbornou a extraligové tabulce dokonce vévodilo. Úzký kádr ale nakonec stál Brno postup do elitní šestky bojující o medaile. To by se letos opakovat nemělo.

„Rok od roku se nám daří kádr zkvalitňovat, nyní se nám podařilo přivést šestici kvalitních hráčů, budeme tak moci alternovat různé posty a hlavně by nám neměly dojít síly,“ doufá trenér Jan Hegar.

Rozhovor s trenérem Janem Hegarem (zdroj: ČT24)

Úspěch si chce Královo Pole pojistit právě zdvojením všech postů. Mezi posilami jsou i zkušení borci s desítkami extraligových startů. Konkurence v kádru se neobávají. „Po konci sezóny jsem zvažoval, jestli ještě v Přerově zůstanu, odehrál jsem tam pět let. Ale ke konci kariéry jsem chtěl ještě změnu, Brno mě oslovilo a já nabídku přijal,“ vysvětlila jedna z posil Tomáš Pernička.

Rozhovor s posilou Tomášem Perničkou (zdroj: ČT24)

O setrvání v klubu naopak vedení stále jedná s jednou z opor, Viktorem Hastíkem. V přípravě čeká Brno ještě týdenní soustředění v Luhačovicích, v půlce srpna pak hráče prověří první přípravný zápas proti Bratislavě.

Posily KP Brno

Jozef Hanták – HC Zubří

Tomáš Pernička – Sokol Přerov HC

Martin Hajčman – TJ Sokol Nové Veselí

Lukáš Weintritt – HBC Jičín

Kamil Noga – Fatra-Slavia Napajedla

Petr Štolcar – Sokol Přerov HC

Rozhovor s Michalem Dostalíkem a Janem Musilem (zdroj: ČT24)