Washington porazil Lakers, Veselý si připsal dva body

Washington - Washingtonu porazil v úterním utkání NBA Los Angeles Lakers 116:111 a ukončil třízápasovou vítěznou sérii soupeře. Jan Veselý k tomu během 18 minut strávených na palubovce přispěl dvěma body a sedmi doskoky.

Veselý se do hry dostal jako první náhradník a proměnil jeden ze tří střeleckých pokusů. K sedmi doskokům (z toho třem útočným) přidal ještě po jedné asistenci, zisku a bloku, ale předvedl i dvě ztráty.

Náhradníci Wizards prohráli s lavičkou Lakers 7:48, ale přesto se tým z hlavního města USA radoval z vítězství. Washington totiž s 31 body a devíti asistencemi vedl John Wall, který poprvé v kariéře nastřílel přes 30 bodů ve třech po sobě jdoucích zápasech. Dařilo se i brazilskému pivotu Nenému, který si 30 body stanovil osobní rekord. „Cítím se jako víno. Zestárnete. Zlepšíte se,“ řekl po zápase Nené, jemuž se povedlo pokořit třicetibodovou hranici až ve dvanácté sezoně v NBA.

Po pěti prohrách dokázal vyhrát Brooklyn a vybojoval v Torontu čtvrté vítězství v sezoně. O těsnou výhru 102:100 Nets málem přišli v koncovce, ale domácí Amir Johnson neproměnil trojkový pokus z rohu a Steve Novak nedokázal míč dopíchnout do koše. Brooklyn přitom tři minuty před koncem ještě vedl 101:86.

Orlando vyhrálo venku poprvé od března

Z těsné výhry po podobném průběhu se radovali i hráči Golden State Warriors, kteří vyhráli v New Orleans 102:101. Pelicans, kteří v průběhu zápasu stáhli patnáctibodové manko, měli k dispozici poslední útok zápasu, ale Eric Gordon svoji trojkovou šanci nevyužil. Warriors vedl s 22 body Klay Thompson, 19 bodů přidal David Lee a dobrý výkon podpořený 18 body podal Jermaine O'Neal. Pelicans nestačilo 21 bodů a 12 doskoků Ryana Andersona.

Poprvé od března a po 17 porážkách za sebou vyhrálo na hřišti soupeře Orlando, jež si poradilo 109:92 s Atlantou. Domácí Hawks sice vedli v poločase o čtyři body, ale Magic ovládli třetí část 36:20. Arron Afflalo se na výhře podílel 26 body, po 18 bodech přidali Victor Oladipo a Andrew Nicholson.

Výsledky NBA:

Atlanta - Orlando 92:109, Toronto - Brooklyn 100:102, New Orleans - Golden State 101:102, Washington - LA Lakers 116:111 (za domácí Veselý 2 body, 7 doskoků a 1 asistence).

Vydáno pod