Mělnické muzeum ukazuje, jak se slaví Vánoce v přírodě

V Regionálním muzeu Mělník právě probíhá výstava s názvem Vánoce v přírodě. Netradiční expozice zavádí návštěvníky do zasněženého lesa a seznamuje je s různými způsoby, jak zvířata tráví zimní čas. Zájemci poznají zimní spáče, zvířata dělající si zásoby na nevlídné dny a i ta, která navzdory počasí musí každý den hledat něco k snědku. A protože mnoho z nás přikrmuje v zimě ptáčky, zaměřuje se výstava především na ně. Ukazuje rozličné typy krmítek či vhodnou potravu, kterou můžeme malým opeřencům v zimě nabídnout.

Štědrovečerní atmosféru připomíná pohled do hájovny, kde je již vše připraveno k slavnostní večeři. Výstavu doplňují vánoční pohlednice se zvířecími motivy zapůjčené ze sbírky PhDr. Jiřiny Hánové a v pracovních dnech v dopoledních hodinách probíhají programy pro školní skupiny. Programem žáky provází přírodovědec Petr a stará známá, liška Kokořiška. Pro veřejnost jsou připraveny interaktivní úkoly a hádanky.

Vánoce v přírodě
Zdroj: ČT24/Lucie Čermáková

Výstavu zahájilo milé vystoupení předškoláků z mělnické mateřské školky Zvoneček. Na čtvrteční podvečer si skupina dětí připravila říkadla a písničky o zvířátkách a jejich hudebně dramatický program potěšil všechny návštěvníky vernisáže.

Výstava trvá do neděle 4. 1. 2015. Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin.

Vánoce v přírodě
Zdroj: ČT24/Lucie Čermáková

Lucie Čermáková, Regionální muzeum Mělník

Vydáno pod