ČT: Podle dokumentů FBI měl Dahlgren na těle čerstvé rány

Brno/Alexandria (USA) – Soud v americké Alexandii, který měl dnes rozhodnout o propuštění Kevina Dahlgrena na kauci, se vůbec nesešel. Jednání bylo odročeno. Proč soud nijak nezdůvodnil. ČT se dnes ale podařilo získat dokumenty FBI, podle kterých měl Dahlgren po příletu do USA na těle čerstvá zranění.

„Jeli jsme k soudu, ale byl odročen a důvody nám sděleny nebyly,“ uvedl český konzul ve Washingtonu František Vintr. O odklad mohla požádat prokuratura, nebo Dahlgrenův obhájce Theodore Simon. Simonovou specializací jsou právě kauzy Američanů, kteří se v cizině dostali do rozporu se zákonem. Další termín v případu muže podezřelého ze čtyřnásobné vraždy v Brně není znám.

ČT se dnes také podařilo získat dokumenty americké FBI, podle kterých měl Dahlgren po příletu do USA na těle čerstvé, blíže nespecifikované rány. Rány měl Dahlgren na ramenou a na krku, další pak na jednom z malíčků. Mladík agentům FBI při výslechu tvrdil, že tato zranění nejspíš pocházejí z posilovny, kde byl v ten samý den, kdy byli zavražděni jeho čtyři příbuzní.

Dům v Brně-Ivanovicích, kde ke čtyřnásobné vraždě došlo
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Vyšetřovatelé ve středu zveřejnili další podrobnosti z vyšetřování vraždy čtyřčlenné rodiny v Brně-Ivanovicích, ze které je podezřelý právě Dahlgren. Dvacetiletý Američan z centra Brna odjel na vídeňské letiště taxíkem. ČT se podařilo brněnského řidiče, který ho vezl, vypátrat. Na kameru i mimo ni se ale vyjádřit odmítl. Podle kriminalistů ve své výpovědi uvedl, že Dahlgren nepůsobil při cestě nervózním dojmem.

Mladík údajně trvá na tom, že rodinu už v domě zavražděnou našel a zpanikařil. Protože měl otevřenou zpáteční letenku, rozhodl se okamžitě odletět domů.

Světlo do vyšetřování by mohly přinést i záběry z bezpečnostní kamery na domě zavražděné rodiny. Policisté uvedli, že vraždy sice nezachytily, jsou na nich ale zaznamenané odchody a příchody několika lidí. Osudné ráno z domu odešla přítelkyně jednoho ze zavražděných synů. Tři členové rodiny dům celý den neopustili, čtvrtý z nich přišel později.