Policie zadržela další osoby v souvislosti s tzv. Toflovým gangem

Brno - Policejní inspekce a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu zadržely další 4 osoby v souvislosti s tzv. Toflovým gangem. Potvrdila to mluvčí inspekce Radka Sandorová. Podle informací České televize jsou mezi zatčenými tři policisté.

Kriminalisté dnes zadrželi a zahájili stíhání dalších čtyř lidí v souvislosti s vyšetřováním případu brněnského policejního Toflova gangu, který vydíral podnikatele. Jeden je policista v aktivní službě, dva expolicisté a civilista. Všichni pocházejí z jižní Moravy. 

V kauze tzv. Toflova gangu bylo dosud stíhaných devět lidí, většinou jde o bývalé brněnské policisty. Gang údajně vydíral podnikatele. Ti byli obvykle nejprve obviněni ze smyšleného hospodářského trestného činu, pak jim prý členové gangu nabídli, že zařídí za úplatky, aby byli zproštěni viny. Šéfem skupiny byl údajně bývalý pracovník jihomoravské hospodářské kriminální policie Michal Tofl. Loni ho v Brně zastřelil neznámý pachatel samopalem. 

Soud v listopadu rozhodl o propuštění jednoho z údajných členů gangu Rudolfa Setváka a dalšího podezřelého Eduarda Poláka. Ke konci listopadu pak Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) zrušilo trestní stíhání advokáta Oldřicha Ševčíka, který byl v kauze brněnského policejního Toflova gangu rovněž obviněn.