TÉMA

Sněmovní výbory

Schůze sněmovny skončila. Kompenzace podnikatelům poslanci neprojednávali

Lednová schůze Poslanecké sněmovny skončila, aniž by se koalici zejména kvůli obstrukcím hnutí SPD podařilo projednat korespondenční volbu poslanců a prezidenta pro Čechy v zahraničí. Vládní poslanci zvažují svolání další mimořádné schůze. Nejbližší se z podnětu koalice uskuteční v úterý k novele pandemického zákona, kterou hodlá hnutí SPD také obstruovat.
28. 1. 2022Aktualizováno28. 1. 2022, 22:24|

Poslanci potvrdili předsedy výborů. SPD požadovalo zrušení nouzového stavu

Poslanci ve funkcích potvrdili předsedy sněmovních výborů, které jejich členové volili ve středu a ve čtvrtek. Zvolili i členy stálých sněmovních komisí pro kontrolu různých zpravodajských služeb. Hnutí SPD neprosadilo na program schůze debatu o zrušení nouzového stavu, který vyhlásila končící vláda. Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) postup kabinetu před poslanci hájil.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 10:53|

Vondráček povede sněmovní ústavně-právní výbor. Předsedy si zvolily i další

Ve sněmovně se konají ustavující schůze části výborů, na nichž se mimo jiné volí jejich předsedové. Ústavně-právní výbor povede bývalý předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO), bezpečnostní výbor Pavel Žáček (ODS) a v čele rozpočtového výboru bude stát někdejší plzeňský hejtman Josef Bernard (STAN). Výbor pro životní prostředí povede Jana Krutáková (STAN), hospodářský Ivan Adamec (ODS), zemědělský Michal Kučera (TOP 09), sociální Vít Kaňkovský (KDU-ČSL), zahraniční Marek Ženíšek (TOP 09) a školský Ivo Vondrák (ANO).
24. 11. 2021Aktualizováno24. 11. 2021, 20:13|

Sněmovní opozice není spokojena s výbory, které má vést. Nepatří prý k těm silným

Zástupci opozice ve sněmovně nejsou spokojení s návrhem pětikoalice na rozdělení vedoucích funkcí v poslaneckých výborech. Není tak možné plnit kontrolní úlohu vůči vládě, uvedl v pořadu Události, komentáře ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Poslanec SPD Jan Hrnčíř k tomu řekl, že jeho hnutí to neumožňuje dostatečně plnit volební program.
11. 11. 2021|