TÉMA

Tereza Hlůšková

Češka, která je kvůli drogám zadržována v Pákistánu, se může vrátit, píše Blesk

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, se může vrátit do České republiky. Nejvyšší soud v Islámábádu vydal písemný příkaz, který jí dovoluje opustit Pákistán, informuje server Blesk.cz. Češka byla v březnu 2019 odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě 800 dolarů (asi 18 tisíc korun). Proti rozsudku se odvolala, loni na začátku listopadu byla obžaloby zproštěna a 20. listopadu propuštěna z vězení. Celníci ale podali odvolání, Hlůšková proto nemohla vycestovat.
12. 4. 2022|

Návrat Hlůškové do Česka se komplikuje, píše iDNES. Pákistánští celníci chystají odvolání

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, zatím nemůže odcestovat do České republiky. Vydání pasu se zkomplikovalo, celníci v pondělí podávají k soudu odvolání proti jejímu propuštění. Do rozhodnutí nebude moci Hlůšková zemi opustit.
6. 12. 2021|

Pákistán propustil vězněnou Češku

Česká občanka Tereza Hlůšková, kterou celníci v roce 2018 zadrželi v Láhauru s devíti kilogramy heroinu, byla v sobotu propuštěna z pákistánského vězení.  Ambasáda jí nyní pomůže s návratem do Česka. Na Twitteru o tom informovalo ministerstvo zahraničí. Propuštění předcházelo rozhodnutí odvolacího soudu, který ženu před několika týdny zprostil obžaloby.
20. 11. 2021Aktualizováno20. 11. 2021, 16:27|

Pákistánský soud vyhotovil rozsudek o osvobození Hlůškové, propuštěna by mohla být v sobotu

Soud v Láhauru vyhotovil písemný rozsudek o osvobození Terezy Hlůškové vězněné v Pákistánu. Byl tak splněn procesní úkon nezbytný pro její propuštění. Informaci potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová. Propuštění by podle ní mělo následovat v řádu hodin nebo dnů, očekává se v sobotu.
19. 11. 2021|

Propuštění Češky z pákistánského vězení se opozdí, uvedl Černínský palác

Česká občanka Tereza Hlůšková by mohla být z vězení v Pákistánu propuštěna příští týden, kvůli přetíženosti tamních soudů ale ministerstvo zahraničí očekává spíše pozdější termín, uvedla mluvčí úřadu Eva Davidová. Soud stále nevyhotovil písemný rozsudek. Ministerstvo původně odhadovalo, že by Hlůšková mohla být propuštěna tento týden.
12. 11. 2021|

Tereza Hlůšková odsouzená v Pákistánu za pašování drog byla dle právníka zproštěna obžaloby

Pětadvacetiletá Češka Tereza Hlůšková, která si v Pákistánu odpykávala více než osmiletý trest za pašování drog, byla zproštěna obžaloby. Českému velvyslanectví v Pákistánu to telefonicky sdělil advokát Hlůškové, řekla v pondělí mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová. Jako první informaci přinesl deník Blesk.
1. 11. 2021Aktualizováno1. 11. 2021, 20:01|