TÉMA

Návrh na podání obžaloby

Policie navrhla obžalovat Mynáře kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Policisté navrhli obžalovat bývalého vedoucího hradní kanceláře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. ČT to sdělil mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie. Kauza se týká dotace ve výši necelých šesti milionů korun, kterou před třinácti lety získala Mynářova společnost Clever Management. Firma loni dotaci vrátila. Mynář vinu dlouhodobě odmítá.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 11:36|

Policie znovu navrhla obžalovat podnikatele Redla. Viní ho z nadržování v době spolupráce s Krejčířem

Policisté znovu navrhli obžalovat podnikatele Michala Redla v souvislosti s kauzou známou jako M5. Podle vyšetřovatelů se dopustil trestného činu nadržování v době, kdy měl spolupracovat s Radovanem Krejčířem. České televizi informaci sdělil dozorující státní zástupce Vladimír Trýzna z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Žalobce nyní rozhodne, zda povede případ před soud.
13. 3. 2024|

Žalobce rozhodne, půjde-li před soud muž obviněný, že chtěl přes sankce do Ruska vyvézt luxusní auta

Do rukou státního zástupce se dostala první kauza související s možným obcházením protiruských sankcí. Policie dokončila vyšetřování muže, který se snažil do Ruska vyvézt luxusní auta. Zároveň se policisté věnují i dalším podobným případům, ministerstvo financí se zabývá snahami o nelegální převody peněz do Ruska. Pokusů o obcházení sankcí je letos oproti loňsku více.
23. 11. 2023|

Policie navrhla obžalovat učitelku za popírání války na Ukrajině, píší Seznam Zprávy

Policie navrhla obžalovat učitelku základní školy z Prahy 6, která je obviněná za to, že při výuce popírala válku na Ukrajině. Informuje o tom portál Seznam Zprávy, který na případ upozornil loni v dubnu. Češtinářku, která ve škole již dostala výpověď, policie obvinila letos v lednu. Nyní kriminalisté vyšetřování ukončili a navrhují případ poslat k soudu.
28. 3. 2023|

Policie navrhla obžalovat řidiče z Adršpachu. Ve vězení už je kvůli jiné nehodě, hrozí mu dalších šest let

Z usmrcení z nedbalosti a dalších trestných činů navrhla policie obžalovat muže, který loni v létě způsobil za volantem auta nehodu, při níž zahynuli dva chodci. Od havárie navíc ujel. Momentálně je muž ve vězení kvůli předchozím řidičským přečinům.
11. 1. 2023|

Policie navrhla obžalovat brněnského soudce z pokusu o sexuální nátlak na nezletilou dívku

Soudci z Brna hrozí, že půjde před soud. Obžalovat ho navrhli policisté, podle nichž se pokusil činit sexuální nátlak na nezletilou dívku. Soudce vinu odmítá. Čelí kvůli tomu i kárné žalobě, další kárnou žalobu na něj z jiného důvodu podal i předseda Nejvyššího soudu. Podle něj řádně neplnil oznamovací povinnost podle zákona o střetu zájmů.
5. 5. 2022|

Šaroch v kauze Čapí hnízdo pochybil, nereagoval na informace k výslechu svědků, uvedlo VSZ

Dozorující žalobce Jaroslav Šaroch v kauze Čapí hnízdo podle Vrchního státního zastupitelství (VSZ) pochybil, když bezokladně nereagoval na nové informace týkající se možného výslechu svědků. Tímto pochybením došlo podle VSZ ke vzniku průtahů v trestním řízení. Pražské městské státní zastupitelství, na němž Šaroch působí, uvedlo, že závěry dohledové činnosti bere na vědomí, bude se jimi zabývat a zváží vhodná opatření.
23. 9. 2021Aktualizováno23. 9. 2021, 17:20|