TÉMA

Veolia

Většina zaměstnanců Liberty Ostrava zůstane dál doma, do práce se vrátí asi 200 lidí

Návrat většiny zaměstnanců hutní společnosti Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Vrací se ale asi dvě stě pracovníků do výroby pásů a důlních výztuží, kterou se podařilo napojit na dodávky tepla od společnosti Veolia Energie. Uvedl to odborový předák Liberty Ostrava Petr Slanina a potvrdila mluvčí firmy Kateřina Zajíčková. Jednání s Liberty se ale podle mluvčího Tamehu Patrika Schobera nikam neposouvají. Většina pracovníků byla naposledy v zaměstnání loni 21. prosince.
22. 1. 2024Aktualizováno22. 1. 2024, 20:05|

Ostravská Liberty přijde o dodavatele energií, koksovna půjde do útlumu. Tameh ukončí provoz do středy

Společnost Tameh Czech řízeně ukončí provoz do středy. Do té doby využije uhlí, které jí dodá OKD, uvedl mluvčí Tamehu Patrik Schober. Znamená to, že Tameh přestane dodávat energie hutní společnosti Liberty Ostrava. Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina řekl, že koksovna huti půjde do teplého útlumu. Liberty zatím na zaslané dotazy nereagovala. Se zástupci hutní firmy se ve středu setká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 18:26|

Vodné a stočné kromě Prahy zdraží i v Hradci Králové nebo v Jihlavě

Po celém Česku plánují vodárenské společnosti zdražovat vodu. O záměru navýšit od nového roku ceny pro Pražany o dvacet procent informovala společnost Veolia. Česká televize proto oslovila vodárenské společnosti v ostatních krajských městech. V pěti budou muset vodu zdražit. Lidé v dalších krajských městech mohou jednání o zvýšení cen čekat v nejbližších týdnech. Podle Sdružení oboru vodovodů a kanalizací by lidé v Česku od začátku příštího roku mohli za vodu zaplatit až o třetinu víc.
3. 11. 2022|

Pražské školy kvůli covidu začaly s testováním vzorků z kanalizace. Odborníci zjistí, zda se u nich šíří virus

Školy se snaží zabránit rozšíření covidu různými metodami. U devíti pražských zařízení začali odebírat vzorky z kanalizace. Nakažení totiž koronavirus vylučují z těla i týden předtím, než se u nich projeví příznaky. Díky tomu mohou školy zjistit, jestli se v nich nemoc šíří a včas přijmout potřebná opatření.
2. 9. 2021|