TÉMA

Hlídka

Němečtí policisté budou hlídkovat na české i polské straně hranice, oznámila Faeserová

Němečtí policisté budou kvůli boji proti nelegální migraci hlídkovat společně s českými a polskými kolegy na české a polské straně hranice. V pátek to oznámila německá ministryně vnitra Nancy Faeserová, která se na tom dohodla s českým a polským protějškem Vítem Rakušanem (STAN) a Mariuszem Kamińským. Dle Rakušana jde o stejný model, jaký nyní policie využívá na Slovensku. Trojice ministrů se podle Berlína rovněž dohodla na vytvoření společné operační skupiny proti převaděčům.
29. 9. 2023Aktualizováno29. 9. 2023, 13:34|

Šumavu střeží české i německé hlídky, pravidla a zákazy se totiž u nás a v Bavorsku liší

Nejatraktivnější místa Šumavy hlídají strážci Národního parku společně s policisty, k nim se nově přidávají také kolegové z Bavorska. Německá policie totiž zároveň upozorňuje turisty na dodržování pravidel, například těch, která musejí respektovat, pokud během výletu překročí státní hranici. Na německé straně totiž platí jiné zákazy, než na té české.
11. 8. 2023|

Mostečtí strážníci posilují na léto hlídky

Městská policie v Mostě posílila na letní měsíce hlídky v ulicích. Důvodem je vandalství nebo časté rušení nočního klidu. Strážníci se zaměřují hlavně na vyloučené lokality, sídliště nebo volnočasové areály ve městě. S tím jim pomáhají také asistenti prevence kriminality nebo třeba hlídky na motocyklech. Most patří mezi města s největším počtem strážníků na počet obyvatel.
20. 7. 2023|

Strážci Šumavy vyráží na hlídky i s policií. Někteří turisté jsou totiž agresivní

Strážci šumavského národního parku  vyrazili na společné hlídky s policií. V celé oblasti totiž přibývá přestupků. Šumava je stejně jako vloni plná turistů. Služby s policisty jsou hlavně preventivní. Zabránit mají nejen porušování návštěvního řádu, ale také napadení strážců. I takové případy teď vedení parku řeší.
27. 7. 2021|