TÉMA

AHOLD

Jihočeská likérka Fruko-Schulz mění kvůli válce majitele, ruští vlastníci končí

Jindřichohradecká likérka Fruko-Schulz změní majitele. Ruští akcionáři ze skupiny Ladoga prodají do konce roku své podíly, nově bude likérku vlastnit česká firma, řekl ředitel likérky Josef Nejedlý. Kvůli válce na Ukrajině přišla firma o některé odběratele a dlouholetou spolupráci s ní ukončila i banka. Ruská skupina Ladoga dosud vlastní firmu z 90 procent.
8. 11. 2023|

Asi třetina firem testuje na covid i bez povinnosti, ta se nejspíš vrátí při zhoršení epidemie

Zhruba třetina českých firem zůstala u plošného testování svých zaměstnanců i přesto, že už to není povinné. Vyplývá to z průzkumu Svazu průmyslu a dopravy. Asi polovina společností počítá s tím, že pokud by se situace ohledně koronaviru opět zhoršila, začaly by testovat samy a nečekaly by na nařízení vlády. Teď musejí zaměstnavatelé povinně kontrolovat jen ty pracovníky, kteří se vracejí ze zahraničí.
18. 7. 2021|

30 let zpět: První supermarket v Československu

Nizozemská obchodní společnost Ahold otevřela na sídlišti Březinky v Jihlavě první prodejnu supermarketového řetězce na území tehdejšího Československa. Jihlavská Mana se na dlouhou dobu stala nejnavštěvovanějším obchodem v republice.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
6. 6. 2021|

Obchody Albert utržily v Česku téměř padesát miliard a vymanily se ze ztráty

Tržby obchodního řetězce Albert v Česku stouply v loňském roce na 49,6 miliardy korun. Společnost dosáhla zisku 3,8 milionu korun. V předchozím finančním roce, který ale trval 24 měsíců, byly tržby řetězce 102,6 miliardy korun a hospodaření skončilo ztrátou 1,24 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti Ahold, která prodejny Albert provozuje.
22. 12. 2017|