TÉMA

Policejní razie

ANO vyloučilo bývalého pardubického primátora Charváta a šéfa rozvojového fondu Drenka

Předsednictvo hnutí ANO rozhodlo o vyloučení bývalého pardubického primátora Martina Charváta a šéfa Rozvojového fondu Pardubice Michala Drenka kvůli kauze na pardubickém magistrátu. Oznámil to předseda hnutí Andrej Babiš. Hnutí také provede audit ve své pardubické organizaci a svolá mimořádný sněm krajské organizace. Její rozpuštění neočekává.
22. 11. 2023Aktualizováno22. 11. 2023, 18:38|

Za vyzrazení razie Vidkun a vynášení informací ze spisů potvrdil soud Vokálovi podmínku

Za vyzrazení razie Vidkun a vynášení informací z policejních spisů potvrdil pražský městský soud bývalému kriminalistovi Luďku Vokálovi tříletý podmíněný trest s odkladem na čtyři roky. Podnikatele Albina Arifoviče, který dal Vokálovi za informace z policejních databází auto za půl milionu korun a mobilní telefon, uložil soud dvouletou podmínku. Verdikt je pravomocný.
27. 4. 2022|

Hongkongská policie provedla razii v dalším nezávislém médiu. Portál Stand News obvinila z pobuřování

Hongkongská státní bezpečnost provedla razii v dalším nezávislém médiu –⁠ Stand News. Sedm pracovníků zatkla. Na základě zákona o státní bezpečnosti je viní ze spiknutí s cílem vydávat pobuřující publikace. Zpravodajský portál vzápětí oznámil, že končí – byl jedním z posledních prodemokratických v Hongkongu.
29. 12. 2021|

Hongkongský deník Apple Daily zřejmě skončí. Panuje strach o svobodu slova

Hongkongský prodemokratický list Apple Daily možná již tento týden přestane vycházet. Správní rada společnosti Next Digital, která deník vlastní, na páteční schůzi rozhodne, zda Apple Daily od soboty ukončí činnost. Hongkongská policie provedla v redakci listu minulý týden razii, zadržela jeho šéfredaktora a výkonného ředitele mediální skupiny Next Digital a zmrazila majetek v hodnotě 18 milionů hongkongských dolarů (49,7 milionu korun), který patří třem společnostem napojeným na Apple Daily.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 20:10|

Zátahu v redakci hongkongského deníku Apple Daily se účastnilo pět set policistů, šéfredaktor byl zatčen

Hongkongská policie na základě zákona o národní bezpečnosti zatkla šéfredaktora a čtyři vrcholné manažery deníku Apple Daily, který často kritizuje hongkongské vedení i čínskou vládnoucí garnituru. Je to vůbec poprvé, co hongkongská policie použila kontroverzní bezpečnostní zákon proti článkům v médiích.
17. 6. 2021Aktualizováno17. 6. 2021, 20:33|