TÉMA

Ovlivňování zakázek

Michal Zácha obviněný z ovlivňování zakázek rezignoval i na post přerovského zastupitele

Bývalý krajský šéf ODS Michal Zácha, obviněný z ovlivňování dopravních zakázek v Olomouckém kraji, rezignoval i na post přerovského zastupitele, řekl ve čtvrtek primátor Přerova Petr Vrána (ANO). Zácha už v polovině listopadu v souvislosti s kauzou oznámil rezignaci na funkce radního v Přerově a náměstka hejtmana pro dopravu s platností k poslednímu dni měsíce listopadu.
30. 11. 2023|

Policisté v kauze Dozimetr získají spolupracujícího obviněného

Podnikatel Pavel Dovhomilja by měl v takzvané kauze Dozimetr, která se týká údajného ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku, brzy získat status spolupracujícího obviněného. Na konci roku absolvoval jeden z posledních výslechů a dozorující státní zástupce nyní rozhodl, že s ním dohodu oficiálně uzavře, informoval v pondělí Deník N s odkazem na několik nejmenovaných zdrojů.
2. 1. 2023|

Dbalý si za manipulování zakázek odpyká 10 let. Soud potvrdil i propadnutí jeho majetku

Pražský vrchní soud ve čtvrtek uložil bývalému řediteli pražské Nemocnice Na Homolce Vladimíru Dbalému celkový trest deseti let vězení a potvrdil mu také trest propadnutí majetku. Lékařovo odvolání v kauze ovlivnění zakázek na digitalizaci chorobopisů a nákupu Leksellova gama nože zamítl. Verdikt, podle kterého bral Dbalý za zmanipulování nemocničních tendrů úplatky, je pravomocný.
17. 6. 2021Aktualizováno17. 6. 2021, 20:08|

Exředitel Homolky Dbalý nastoupil do vězení v Ruzyni

Bývalý ředitel Nemocnice na Homolce Vladimír Dbalý nastoupil do ruzyňské věznice. Odpykat si má sedmiletý trest za ovlivňování zakázek a přijímání úplatků. Kauza se týká nemocničních zakázek z let 2008 až 2011. Za jejich uzavření přijal Dbalý podle obžaloby milionové úplatky.
1. 6. 2021Aktualizováno1. 6. 2021, 13:50|