TÉMA

Národná banka Slovenska

I na naše poměry byla kampaň nechutná a ostrá, hodnotí slovenský premiér Ódor

Slovensko si o víkendu vybere nový parlament. Volby přicházejí po kampani, která byla mimořádně napjatá a došlo při ní dokonce i na fyzické potyčky kandidátů. Premiér úřednické vlády Ľudovít Ódor v Interview ČT24 s odkazem na uplynulé měsíce a týdny poznamenal, že na Slovensku se dá spíš hovořit o „politické nekultuře“ než kultuře. To, co bylo ještě před pár lety mimořádné, se dnes podle něj dostává do hlavního proudu. Kromě končící kampaně Ódor v rozhovoru se zpravodajem ČT Janem Šilhanem mluvil o ekonomické kondici Slovenska nebo o budoucích vztazích s Českem.
25. 9. 2023|

Do čela vlády míří ekonom Ódor. Mnozí doufají, že zklidní rozbouřenou slovenskou politiku

Slovensko bude mít poprvé úřednickou vládu a s ní i úřednického premiéra. Ľudovít Ódor byl většině Slováků doteď neznámý. Viceguvernér národní banky býval poradcem klíčových členů vlády, pomáhal s reformami. O svých plánech a prioritách zatím nechtěl mluvit až do oficiálního jmenování kabinetu. Bude prvním předsedou vlády s maďarskými kořeny.
13. 5. 2023|

Akcionáři Monety schválili spojení s bankovní částí PPF

Akcionáři Moneta Money Bank schválili její spojení s bankovní částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy (Zonky). Banka navýší základní kapitál pro financování transakce, řekla její mluvčí Zuzana Filipová. Valná hromada schválila také vyplacení dividend z minulých let 1,53 miliardy korun, což odpovídá třem korunám na akcii.
20. 12. 2021|

Moneta podepsala s PPF smlouvu o akvizici Air Bank, Home Creditu a Benxy

Moneta Money Bank podepsala se společnostmi ze skupiny PPF rámcovou smlouvu ohledně akvizice Air Bank, českého a slovenského Home Creditu a společnosti Benxy. Akvizice je podmíněna souhlasem akcionářů banky na mimořádné valné hromadě, která se bude konat v červnu.
6. 5. 2021|